Egyszerű, de nagyszerű.

Az Nvidia az RTX 40-es kártyáknál nem csak a friss architektúrát mutatta be. A 3090 Ti-nál már bemutatkozott 12/16 pines 12VHPWR csatlakozót alapértelmezetté tette az Ada kártyák esetében. Még a 4060 Ti-nál is találkozhatunk ilyen csatlakozóval felszerelt példányokkal, holott a fogyasztás már nem is indokolná azt. Nem titok, hogy a múlt évben több leégett kábel és kártya is felbukkant a nemzetközi oldalakon.

Sőt, éppen múlt héten lett ismételten aktuális a hibajelenség. Az Nvidia a PCI-SIG csoportra mutogat, a csoport az óriáscégre, gyakorlatilag a mai napig nem tudjuk, hogy pontosan ki is a hibás a hatalmas bakiért. Egy azonban biztos, a legtöbb esetben a felhasználói oldal is felelős ezekért a balesetekért, még ha csak közvetett szinten is. A rossz tervezésnek köszönhetően, ha kicsit hanyagabbul csatlakoztattuk a VGA-t a gépre, vagy a tápra már utat is nyitottunk a leolvadásnak.

Az MSI egyszerű, de nagyszerű megoldással törekedne a biztosra!

Ahogy azt a PCWorld pár órával ezelőtt bemutatta, a cég látványosan nem engedi hibázni a felhasználót. Egy rikító, sárga színt kapott a csatlakozó. Ahogy a fenti, összehasonlító képen is jól kivehető, hamar kiderül, ha nem elég határozottan dugtuk rá a csatlakozót a tápra és a videókártyára. Ha nem látunk sárga színt, akkor nyert ügyünk van, ha azonban kikandikál a festés, akkor még kicsit dolgoznunk kell. Remélhetőleg más gyártók is átveszik ezt a megoldást, főleg ilyen kritikus szabványok esetében, mint az új 12VHPWR.

Olyan rosszul fogyott az RTX 40-es videokártya, hogy megvágták az igazgató fizetését

×