Az Nvidia csökkentette a vezérigazgató, Jensen Huang fizetését, miután az RTX 40-es sorozatú GPU-k csalódást keltő eladásokat produkáltak.

Talán mondhatjuk, hogy a COVID után végre helyreállt a rend, lehet végre videokártyákat venni. Igény persze azt gondolnánk, hogy van is rá, hiszen sokan végre tudnak maguknak is olcsóbban GPU-t venni, az AI-iparág erősödésével pedig mindenkinek szüksége van erősebb hardverre. Azonban még az Nvidia hatalmas sikereinek ellenére is úgy tűnik, hogy nem mentek olyan jól az eladások, mint szerették volna.

Emiatt Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatójának fizetése 10 százalékkal csökkent a kitűzött célok el nem érése miatt. Az információt az Nvidia pénzügyi jelentésében erősítették meg.

A fizetése így a 2022-es 23,7 millió dollárról 21,3 millió dollárra csökkent.

Nos, úgy tűnik, hogy az Nvidia RTX 40-es sorozatú videokártyák megjelenése nem részesült akkora figyelemben, mint szerették volna. Az RTX 4070-nek a gyártását állítólag a gyatra eladások miatt fogták vissza. Eközben a 4090 még mindig 1500 dollár felett van a legtöbb boltban. Egyébként pont azért drágák, mert nem is igazán fogynak jól.

Ennek persze az is az oka, hogy a kriptopénz-bányászat hamar visszaesett, vagyis nem vásárolták fel már halomra a kártyákat. Az Nvidia vezetőségéből több embernek is csökkent emiatt a fizetése. Jensen Huang számára azonban ez nem egy szörnyű hír, hiszen jelenleg is a világ 57. leggazdagabb embere.

Ez is érdekes:

Jack Black dalt írt arról, hogy nem gáz gamernek lenni

 

×