A legtöbb gépen patakokban fog folyni a vér, de azért érdemes lesz mindent is kipucolni az új Mortal telepítése előtt.

Egy egészen brutális, trancsírozós előzetessel mutatkozott be a teljes Mortal Kombat-játéksorozatot az elejétől újraindító és megújító Mortal Kombat 1, ami vészesen közeli, szeptemberi megjelenési dátumot is kapott. Hogy mindenki kellőképp fel tudjon készülni a nyakunkban lihegő debütálásra a fejlesztők most megosztották velünk, hogy pontosan milyen vas kell majd a PC-s adok-kapokhoz, amelyet látva azért nem fogunk fejest ugrani a betonba.

A PC-sek legnagyobb része valószínűleg gond nélkül bucira fogja verni a másikat, és már nem csak azért, mert betéve ismeri az összes kombót, hanem mert flottul fog futni a gépén. A konzolos játékosoknak viszont érdemes lesz kipucolni a tárhelyet, mert mininum 100 gigáról indul a játék + ugye a javítások, kiegészítők, stb.

Egy ilyen gépen már biztosan el fog indulni:

  • Processzor: Intel Core i5-6600 3.3 GHz / AMD Ryzen 3 3100 3.6 GHz
  • GPU: 4 GB GeForce GTX 980 / Radeon RX 470
  • RAM: 8 GB
  • Ennyit foglal: 100 GB

De a fejlesztők szerint azért jobb, ha ilyened van:

  • Processzor: Intel Core i5-8400 2.8 GHz / AMD Ryzen 5 3600X 3.8 GHz.
  • GPU: 11 GB GeForce GTX 1080 Ti / 8 GB Radeon RX 5700 XT
  • RAM: 8 GB
  • Ennyit foglal: 100 GB

A helyigényén viszont még érdemes egy icipicit ellamentálni. Maga a gépigény bár egyáltalán nem vészes, sőt, épp csak egy árnyalatnyival magasabb, mint a 2019-es Mortal Kombat 11-nek volt, miközben dupla annyi helyen terpeszkedik. Ez azért is lehet sokaknak furcsa, mert közel ugyanekkora szeletet hasít ki magának például a Hogwarts Legacy, ami egy óriási és teljesen szabadon bejárható világba invitálja a mágustanoncokat. Szemben a Mortallal, ami bár észveszejtően gyönyörű, de mégis egy klasszikus verekedős cím.

Korábban pont erről a tendenciáról írtam egy külön cikket is, így álljon itt újfent a figyelmeztetés: konzolosnak-PC-snek egyaránt érdemes lehet már most elkezdenie spórolni egy újabb és gyorsabb SSD-re. Mindezt persze semmiben sem fogja befolyásolni a Mortal Kombat 1 minőségét, amivel szemben a NetherRealm Studios fejlesztői szerint is joggal lehetnek magasak az elvárásaink, ugyanis soha korábban nem dolgoztak még ennyit egy MK-játékon, mint most ezen.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Nézd meg, hogyan született Scorpion ikonikus mozdulata 30 évvel ezelőtt

 

×