Egy emberként védik a horror videojáték sorozatból készülő film kiszivárgott részleteit a rajongók – máskor is így kellene…

Nem lenne értelme ellopni és kiszivárogtatni részleteket játékokból, filmekből, sorozatokból, ha minden netező úgy működne, mint azok a gamerek, akikhez eljutott a közösségi oldalakon a Five Night at Freddy’s mozielőzetese.

Scott Cawthon a Redditen emelt kalapot a rajongók előtt, amiért önként és tömegesen védik a filmet.

Érdekes jelenségre kaphatja fel a fejét mindenki, aki követi a Five Nights at Freddy’s filmelőzetesével kapcsolatos információkat a közösségi médiában. Nagyon sokan beszélnek a leakről, amiben jóval idő előtt jelentek meg fontos részletek a nemrég elkészült moziból, de szinte mindenki azt taglalja, hogy már csak azért se nézi meg a videót és nem is osztja tovább, hogy minél jobb élmény legyen a hivatalos megjelenés – amelyen a most keringő változattól eltérően már rendes effektelés is lesz.

Scott Cawthon, a film alapjául szolgáló játéksorozat atyja blogbejegyzésben osztotta meg, hogy mennyire csalódott volt, amikor tudomást szerzett a szivárogtatásról, és hogyan nyerte vissza az emberiségbe vetett hitét abból, ahogy a rajongók kezelik a leaket.

Comment
by u/animdude from discussion Reminder and warning that the FNaF Trailer has been leaked and that posting leaked information about the trailer is not allowed.
in fivenightsatfreddys

 

Mint írta: az első, ízelítő jellegű nyers előzetes idő előtti kiszivárgásának híre lesújtotta, és rettegett a pillanattól, amikor hazaérve leül a gép elé, hogy utánanézzen, meddig fajultak a dolgok. Legnagyobb meglepetésére azt találta, hogy egy sor nagy YouTube csatorna – bár nem kevés nézettséget nyerhetett volna vele – nem volt hajlandó feltölteni a videót, és hasonlóképp’ jártak el Twitter oldalak, valamint a felhasználók, akik jelezték: nem hajlandóak megnézni, vagy megosztani, miközben a moderátorok tűzzel-vassal irtják a kommentek közé kerülő spoilereket.

Mindenki, önként.

Persze a játékfejlesztő tisztában van azzal, hogy ami egyszer kikerül az internetre, az ott is marad és tovább terjed (mi azért beleállnánk a szimpatikus trendbe és szintén nem tesszük közzé az előzetest), de óhatatlanul lesznek olyanok, akik beleszaladnak a videóba, vagy annak leiratába. Ettől függetlenül hálásan köszönte mindenkinek, aki megtagadta a közlést, megtekintést és megosztást: „úgy indult a napom, hogy -1-es osztályzatot kap az emberiség, de úgy ért véget, hogy +100-at adtam neki”.

A Five Nights at Freddy’s 2023. október 27-én kerül a mozikba, a Blumhouse stúdió gondozásában.

Az is szép ám, amikor egy egész szakma áll ki a konkurencia mellett:

GTA 6 leak: így állnak ki más fejlesztők a Rockstar mellett!

 

×