Vannak, akik túl messzire mennek és a gamereket hibáztatják a szivárogtatásért, de amúgy elég sportszerű a Rockstar Games konkurenciája.

A gaming ipar egyre több fejlesztője biztosítja együttérzéséről és támogatásáról a Rockstar Games-t, miután

a hétvégén elszenvedték az elmúlt tíz év talán legnagyobb szivárogtatását.

Mint ismert, a stúdiónak nem csak bő másfél órányi nyilvánosságra került videó miatt kell aggódnia (időközben elismerték, hogy valóban a készülő GTA 6-ból származnak a részletek), hanem az ellopott forráskódok miatt is.

Forrás: PC Fórum

A szakma tudja mekkora a baj, és sok fejlesztő biztosítja együttérzéséről a Rockstar Games csapatát, akiket nagyon sportszerűen az új GTA mihamarabbi folytatására bíztatnak. A legnagyobb figyelmet az Xbox-alelnök Sarah Bond szolidaritása kapta: a VGN vette észre, hogy a cégvezető a Twitteren állt ki a vállalat mellett.

„Együttérzek a Rockstar csapatával! Nagyon elkeserítő lehet, hogy keményen dolgozol egy projekten, mert örömet akarsz szerezni a rajongóknak, erre valaki nyilvánosságra hozza és beindul a kritizálása, még az előtt, hogy egyáltalán elkészült volna. Tudom, hogy nagyon különleges dolgot készítenek, és alig várom, hogy felfedezzem a GTA 6-ot – akkor, amikor hivatalosan bemutatják.”

 

Nem ő volt az egyetlen, aki azonnal biztatni kezdte kollégáit – írja a Gaming Bible: a The Last of Us-t készítő Naughty Dog fejese, Neil Druckmann azt írta,

„A szivárogtatásban érintett fejlesztőtársaimnak üzenem: tudnotok kell, hogy bármennyire is letaglózónak tűnik [ami történt], el fog múlni. Eljön a nap, amikor játszunk a game-etekkel, és elismerjük a munkátokat, miközben a leak-ek lábjegyzetekké silányulnak a Wikipedián. Nyomjátok tovább! Készüljön a mestermű!”

 

Van, aki ezt a helyzetet sem bírja ki poénkodás nélkül, de közben a leglazább együttérző tweet-et írja: Cory Barlog, a God of War-t jegyző Santa Monica Studio kreatív igazgatója Indiana Jones-fotóval („Utálom a kígyókat!”) fejezte ki együttérzését:

„K*rvára utálom a leak-eket!”

 

Ehhez képest az Aggro Crab Games kissé túltolta; egyenesen azt írták, hogy

„Újabb bizonyíték rá: a gamerek nem érdemelnek semmit.”

Az indulatot megértjük, azt viszont, hogy a közönségen vezetik le, már a legkevésbé sem.

Itt az évtized szivárogtatásának eddigi krónikája:

Nagy a baj: A GTA 6 forráskódját is ellopták – ezzel zsarolhatják a Rockstart

 

×