Nyolc évvel azután, hogy először hallottunk róla, végre megkaptuk az első képet a Five Nights at Freddy’s közelgő filmváltozatáról. Premierdátum is van.

A Blumhouse Productions az Instagram-oldalán jelentette be, hogy a Five Nights at Freddy’s (a film) idén mozikba kerül, illetve a premiernappal azonos időben megjelenik a Peacock streaming szolgáltatónál (amelynek tartalmait nálunk a SkyShowTime szórja).

Forrás: Scott Cawthon

A filmről kiadott képen először láthatjuk a Freddy Fazbear’s Pizza éttermet, ahol a játékok vérfagyasztó robotállatai éjszaka önálló életet élnek, és hát… elég fenyegetőek, na. A pizzéria előtt állva láthatjuk a címszereplő Mr. Fazbeart, egy gyerekkel, valószínűleg a főszereplő Piper Rubio karakterével, Abbyvel. Bár egyetlen fotóból sok mindent nem lehet leszűrni, az rögtön leugrik a kijelzőről, hogy a filmnek sikerült megragadnia a FNAF játékok nyugtalanító és baljós hangulatát.

A hátborzongató játékszenzáció vérfagyasztó moziélménnyé válik, amikor a Blumhouse – a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember alkotója – mozivászonra viszi a Five Night’s at Freddy’s-t

– írja Instagramon a filmstúdió hivatalos fiókja. A történet egy bajba jutott éjszakai őr (Az éhezők viadalából ismert
Josh Hutcherson) kálváriáját meséli el: a gyanútlan szekus már az első műszakban rájön, hogy nem lesz könnyű túlélni az éjszakát. Amiből a munkahéten lesz még négy, ugyebár.

Forrás: Blumhouse

Hosszú út vezetett a Five Nights at Freddy’s film első híreitől addig, hogy a napokban hivatalosan is bejelentették a premiert. Először 2015-ben forgatták volna, de meghiúsult, aztán a Blumhouse 2017-ben megszerezte a játék szerzői jogait. A game-eket alkotó Scott Cawthorn akkor úgy döntött, egészen addig nem engedi elkészíteni a filmet, amíg nem érzi tökéletesnek a forgatókönyvet. A mozi rendezője az első két Harry Potter filmet és az ehhez talán közelebb álló Éjszaka a múzeumban filmeket készítő Chris Columbus lett volna, de ő valamiért kikerült a képből. Az új direktor az Into the Dark sorozatba is bedolgozó Emma Tammi lett és végre beindult a gyártás.

Már csak pár röpke hónap, és az FNAF-sorozat átköltözik a filmvászonra, illetve streamingre. A premier 2023. október 27-én lesz – írja a horrorspecialista Blumhouse.

A stúdió ezeket is igazán filmre vihetné már:

Ha jöhet egy kis rettegés: az 5 legjobb ingyenes multiplayer horrorjáték a Steamen

 

×