A gyakran alulértékelt, de őrülten szórakoztató horror műfaj rajongóihoz szólva: ne keress tovább, ha borzongató horror multira vágysz!

Szeretsz a barátaiddal vagy a barátaid ellen játszani félelmetes történetben és helyszíneken, amelyek igazán próbára teszik az idegeidet és a képességeidet? Ha a válasz igen, akkor jó helyen jársz! Itt a szerintünk legjobb öt ingyenes multiplayer horrorjáték a Steamen, ahonnan most azonnal letöltheted és játszhatod is őket. A sok zombi, szörny, szellem és áruló között mindenki számára van valami ezen a listán, szóval minek várni? Ugorj fejest azonnal:

SCP Secret Laboratory

Az SCP: Secret Laboratory-ban számos szerep egyikét töltheted be: lehetsz az Alapítvány munkatársa, káoszlázadó, SCP-mániás vagy D-osztályú fogoly. Mindegyik szerepnek más-más céljai és képességei vannak, amelyek megváltoztatják a játékmodorodat és a másokkal való bánásmódodat. A játék véletlenszerű pályákkal és eseményekkel rendelkezik, amelyek egyszerre teszik izgalmassá és idegőrlővé. Soha nem tudhatod, milyen borzalmakra vagy véletlenszerű szövetségesekre találsz ebben az élet-halál küzdelemben.

Forrás: Northwood Studios

Az SCP: Secret Laboratory a Steam egyik legjobb ingyenes többjátékos horrorjátéka, mert olyan rendkívüli, hátborzongató élményt nyújt, amitől a szíved is megdobban. Akár az Alapítvány sötét titkait akarod felfedezni, akár elmenekülni tőlük, akár a benned lakozó szörnyeteget szabadjára engedni, akár harcolni ellene, ez a játék garantáltan órákig tartó szórakozást nyújt!

Deceit

A Deceit egy akciódús, multiplayer FPS lövölde, amiben öt másik emberrel együtt furcsa helyen ébredsz, egy hátborzongató hangra, amely megmondja, mit kell tenned. Néhányan megfertőződtetek egy halálos vírussal, így meg kell ölni őket, mielőtt elmenekülnek. A többieknek, akik nem fertőzöttek, össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, kik az árulók, és élve kijussanak. A játék különböző pályákat és forgatókönyveket tartalmaz, amelyek ijesztő és izgalmas hangulatot teremtenek. Soha nem tudhatod, kiben bízhatsz, vagy ki fog elárulni, miközben a hazugságok és a gyilkosság elkerülése érdekében küzdesz.

Forrás: World Makers

A Deceit szórakoztató és izgalmas élményt nyújt, és más game-ekhaz képest szokatlan módon kihívás elé állítja az ítélőképességedet. Működj együtt a többi játékossal, vagy csapd be őket! Élj túl egy rémálomszerű fertőzést, vagy terjeszd tovább! Bizonyítsd ártatlanságodat, vagy leplezd a bűnösségedet! A Deceit mindenki számára tartogat bűnös kísértéseket.

No More Room in Hell

A No More Room in Hellben úgy fogod érezni magad, mintha egy klasszikus zombifilmben lennél, ahol más emberekkel kell összefognod, hogy túléld az élőhalott apokalipszist. Fegyverek, lőszerek és ellátmány után kell kutatnod, miközben különböző pályákon verekszed át magad. A game csodásan realisztikus játékmenetet kínál, korlátozott erőforrásokkal és permadeath-tal. Mindig résen kell lenned, nehogy a zombik megharapjanak vagy megkarcoljanak, mert a fertőzésre persze nincs gyógymód, ahogy az árulásra sincs.

Forrás: Lever Games

A George A. Romero zombifilmjeiből inspirálódott No More Room in Hell lenyűgöző horror játékmenetet kínál 0, azaz nulla forintos áron. Hardcore és magával ragadó élmény, ami próbára teszi a túlélési képességeidet és a másokkal való csapatmunkát. Függetlenül attól, hogy milyen utat választasz magadnak a No More Room in Hellben, egy horrorral teli, kaotikus világba kerülsz.

Hide and Shriek

A Hide and Shriek igazán különleges, 1v1 játék, de címe ellenére aligha sikoltozol majd félelmedben – inkább a hasad fogod majd a nevetéstől, mivel az a feladat, hogy halálra rémisztd az ellenfeledet egy kísértetjárta iskolában, és ez nagyon, de nagyon szórakoztató. A játékban egy olyan varázslótanonc szerepébe bújsz, aki éjfél után belopózik az iskolába, hogy megtréfáljon egy másik játékost. Mindkét játékos láthatatlanul indul, és az is marad, amíg bármilyen zajt nem csap, vagy nem használ egy varázsigét.

Forrás: Funcomn

Csapdákat kell állítanod és varázslatokat kell használnod, hogy leleplezd és megijeszd az ellenfeledet, mielőtt ő tenné ugyanezt, veled. A pályák kísértetiesek, mégis fergetegesen szórakoztató hangulatot árasztanak, így soha nem fogod kitalálni, hogy milyen trükkökre vagy csemegékre bukkansz az élet-halál bújócska közben. A Hide and Shriek hisztérikus és izgalmas élmény, amiben olyan hírességek maszkjaival is ijesztgetheted ellenfeledet, mint például Donald Trump vagy Hillary Clinton.

Dead Frontier 2

A Dead Frontier 2-ben egy zombik által lerohant posztapokaliptikus világba kerülsz. Kénytelen leszel nyersanyagokat gyűjteni, képességeket fejleszteni és szövetségeseket szerezni a túléléshez. Fedezd fel a veszélyekkel és lehetőségekkel teli nyílt világot az utolsó túlélők egyikeként. A játék realisztikus játékmenetet, dinamikus eseményeket és rengeteg testreszabhatóságot kínál. A játék ugyanabban az univerzumban játszódik, mint népszerű előzménye, a Dead Frontier böngészős játék.

Forrás: Creaky Corpse Limited

A Dead Frontier 2-t részben az teszi lenyűgözővé, hogy olyan komor és magával ragadó élményt nyújt, ami valóban megmozgatja a túlélési ösztöneidet és arra sarkall, hogy meghozz nehéz döntéseket. Együttműködhetsz és versenyezhetsz különböző játékosokkal, miközben elkerülöd, vagy megpróbálod legyőzni a zombikat. Egy biztos, akárhogy is döntesz, ez a játék garantálja az állandó rettegést.

Reméljük, találtál kedvedre valót a Steam öt legjobb ingyenes többjátékos horrorjátékát tartalmazó listánkon, amit még ma letölthetsz és játszhatsz! Ezek a játékok több órányi kísérteties szórakozást és izgalmat fognak nyújtani, akár barátokkal, akár idegenekkel játszol.

Itt azt is megírtuk, miért ennyire felszabadító a rettegés:

Miért élvezzük ennyire a túlélő horrorokat? Normál esetben sírva kerülnünk kéne őket

 

×