Az Apple készülékei nem ismernek lehetetlent.

Az Apple az elmúlt években extra figyelmet szentelt az iPhone-ok vízállóságának tökéletesítésére. Ezen kívül a készülékházaknál használt anyagok szilárdsága is figyelemre méltó. Az iPhone 6 esetéből sokat tanult a gyártó, akkor gyakorlatilag a zsebünkben elhajolhatott a telefon. Továbbra sem javasolt sokáig víz alatt tartanunk vagy épp dobálgatnunk a készülékeket, ám jó tudni, hogy akár extrém körülmények között is helyt tudnak állni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk már korábban, márciusban egy iPhone 11 élt túl egy több mint egyhetes fürdőzést Braziliában. Nem egyedi az eset, 2021-ben és 2022-ben is olvashattunk hasonlókat, volt, hogy 10 hónapnyi ázással is gond nélkül megbírkózott az Apple készüléke. Ezúttal azonban egy újabb kihívás várt rá.

@capt_rumcoffee When your phone falls out of your pocket at 14,000 feet #fail #screammovie ♬ original sound

Több mint négy kilométert zuhant az iPhone!

A fenti videó még februárban került fel a TikTok felületére. A történet szerint ejtőernyőzés közben, rögtön a kiugrás pillanatában csúszott ki a készülék a feltöltő zsebéből. Gondolhatnánk, hogy itt véget is ért a sztori, de rövidke vágás után már a sáros területen megtalált iPhone-t vizsgálhatjuk. Látszólag nem esett bántódása, szerencséjére kifejezetten puha, sáros területen landolt. A videó tehát valós is lehet, ám manapság már azon sem lepődnénk meg, ha így akarná magára felhívni a figyelmet a tokok gyártója. A feltöltő azóta is aktívan posztol ejtőernyős tartalmakat, így egyértelmű ítéletet nem lehet hozni az ügyben.

Forrás: 9to5mac

Meseszép! – Így fog kinézni a szeptemberben debütáló iPhone 15 Pro

 

×