A tulajdonos nagyot nézett, amikor sikeresen feloldotta az elvesztett telefonját.

Bár az Apple már egy ideje nagy hangsúlyt fektet az iPhone-jai vízállóságára, az esetek többségében azért nem kifejezetten javasolják, hogy sokáig víz alatt tartsuk, vagy úgy egyáltalán a csap alá rakjuk a méregdrága mobilokat. Néha azonban megtörténik a baleset, és egy-egy iPhone búvárt kezd játszani, pont ott, ahol nagyon nem kéne.

Így járt nemrég egy brazil diák, Breno Rafael, aki Brazíliaváros Paranoá tavába ejtette iPhone 11-esét, amikor kajakozás közben próbált megmenteni egy fuldokló nőt. A készülék IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nagyjából 30 percet képes probléma nélkül kibírni a víz alatt, azt is maximum 2 méteres mélységig (12-től már 6 méterig). Mivel Brenónak fogalma sem volt, hogy hol veszhetett el a mobil, könnyes búcsút volt kénytelen inteni a kütyünek.

A MacMazagin szerint egy héttel később egy helyi búvároktató, Edinho Rocha pont abban a tóban merült a tanítványaival, így találta meg az ominózus telefont – nagyjából 7 méter mélyen a tófenéken. Rocha rá is markolt, bár elmondása szerint nem remélte, hogy még működőképes lesz, aztán a parton némi tisztogatás után legnagyobb meglepetésére látta, hogy bekapcsolt az iPhone 11 képernyője.

Ezután belépett a mobil vészhelyzeti menüjébe, megnézte ki lehet a szerencsés tulajdonos, majd a közösségi oldalakon kezdte őt keresni, ahol hamar meg is találták egymást. Megbeszéltek egy személyes találkozót, ahol egészen meglepő dolog történt. Kiderült ugyanis, hogy

nem csak a képernyő, hanem a komplett iPhone 11 tökéletesen működőképes, mintha az egyhetes pancsi meg sem történt volna.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

g1 (@portalg1) által megosztott bejegyzés


De nem ez az egyetlen eset, amikor kiderült, hogy az Apple kütyüje jóval többet is kibír, mint ami hivatalosan a kézikönyvben áll. 2021-ben például napokig egy folyóban sodródott egy iPhone, amit a kifogása után sikeresen működésre bírtak, a borítóképen egy szintén 21-es eset látható, amikor 6 hónapnyi tófeneket élt túl egy Apple telefon, de 2022-ben 10 hónapnyi ázás és dagonyázás után találták meg a folyóba veszett iPhone, ami ugyancsak remekül funkcionált.

Persze senkinek nem javallott direkt elmeríteni a telefont, mert egyrészt ezek kirívó ritka esetek csupán, másrészt az Apple garanciája ezekre a helyzetekre nem vonatkozik, vagyis nem cserélik ki vagy javítják meg ingyen az átázott mobilokat. Ezért sem használják fel ezeket a csodákat reklámként, ugyanakkor igen megnyugtató, hogy mire képes lehet egy-egy iPhone.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Nagy dobás vagy lehúzás? – Minden, amit az iPhone 15-ről tudhatunk

 

×