Közel egy évig úszkált a folyóban az elveszett iPhone, ami csodák legnagyobb csodájára még tökéletesen működőképes maradt.

Márkától függetlenül sosem jó érzés, ha az ember elveszíti a mobiltelefonját, hiszen az ember egy csomó személyes dolgot tárol rajta, melyeket ha nem mentünk át a felhő-alapú tárhelyünkre is, akár örökre elveszíthetünk. Akkor pedig még nagyobb a gond, ha még a telefon is értékes volt, illetve ha olyan körülmények között veszítettük el, hogy szinte esély sincs arra, hogy valaha előkerüljön.

A BBC szerint egy brit férfi, Owain Davies is hasonlóképp járt, amikor 2021 augusztusában kenuzni ment a menyasszonyával a Gloucestershire-i Wye folyóra. A telefon a párjánál volt, aki egy óvatlan mozdulattal a hátsó zsebéből véletlenül a folyóba ejtette az iPhone-ját. Persze nem nagyon reménykedtek abban, hogy a telefon valaha is elő fog kerülni, ezért szomorúan, de teljesen lemondtak róla.

10 hónappal később azonban egy férfi jelentkezett, miszerint megtalálta Davies telefonját, és szeretné visszaadni neki.

Phone charging and Miguel with his daughter

A vízbe ejtett iPhone-ra egy másik kenus, Miguel Pacheco bukkant rá teljesen véletlenül, aki miután kihalászta, hazavitte és egy légkompresszorral megszárította. Egy éjszakai extra szárítás után aztán töltőre tette, hátha történik valami, meglepetésére pedig a telefon elkezdett töltődni.

Miután sikeresen bekapcsolta a készüléket, a zárképernyőn meglátta Davies és a menyasszonya képét, amit lefotózott a saját telefonjával, majd feltöltötte a közösségi médiába, hátha előkerül a tulajdonosa. Az elveszett mobilról szóló megosztást végül a pórul járt pár barátai szúrták ki, így jutott el hozzájuk az örömhír, majd a telefon maga.

Az eset egyébként több ponton is egy kész csoda, hiszen az Apple valószínűleg nem arra tervezte a készülékeit, hogy közel egy évet is kibírjanak a vízben, illetve szerencse, hogy egy olyan becsületes megtalálója volt, mint amilyen Pacheco. Persze Davies azóta rég beszerzett egy másik mobilt, ugyanakkor az esetlegesen elvesztett adatait – képeit és videóit – aligha tudta volna pótolni.

Az iPhone a legnépszerűbb prémium kategóriás telefon

×