Valaki „100%-os bizonyossággal” állítja, hogy a PS5 Pro fejlesztés alatt áll, megjelenési dátummal rendelkezik, és a devkiteket hamarosan kiküldik.

Igen, pontosan tudjuk, hogy régóta terjednek pletykák a PlayStation 5 Pro kapcsán, ami még a PS5-nél is jóval nagyobb teljesítményt ígér. A PS5 Próról már az eredeti konzol 2020-as megjelenése után lehetett hallani, hiszen a PS4 is kapott Pro verziót az alapmodell megjelenése után néhány évvel. És bármennyire is furcsa, a PS5 már 3 éve megjelent.

Másfél év és jön a PS5 Pro?

Most friss hírek arról is lerántják a leplet, hogy mikor jelenhet meg a konzol új változata. Az Insider Gaming forrása szerint a PS5 Pro a 2024-es ünnepi időszakban érkezik. A lap kijelentette, hogy „100%-os bizonyossággal” tudni lehet, hogy a PlayStation 5 Pro jelenleg fejlesztés alatt áll, és az első dev-kit prototípusokat a következő hónapokban küldik el a fejlesztőinek.

A Sony az utóbbi időben számos új hardvert tesztelt, prototípust készített és adott ki a PlayStation 5 számára. Ebben a konzolgenerációban már láthattuk a PlayStation 5 három finom variációját (a súlyának csökkentése érdekében), a DualSense Edge-et, valamint a PlayStation VR2-t is. De úgy tűnik, a Sony nem lassít egyhamar, további hat új hardver áll fejlesztés alatt.

Leonardo projekt

A Project Leonardo az egyetlen bejelentett hardver a listán. Az először 2023 januárjában bejelentett Leonardo egy rendkívül testre szabható kontroller, amely lehetővé teszi a fogyatékkal élő játékosok számára, hogy könnyebben játszhassanak. Erről mi is írtunk.

Új PlayStation 5 konzol

Ha rendszeresen követed a híreket, akkor valószínűleg már unod, hogy érkezik a levehető lemezmeghajtóval ellátott PlayStation 5 konzol, ami állítólag még idén megjelenik. Az Insider Gaming úgy tudja, hogy a konzol szinte teljesen megegyezik majd a PlayStation 5-tel, de levehető lemezmeghajtóval rendelkezik. Ez várhatóan 2023 szeptemberében érkezik.

Új Audio Hardware

A Sony jelenleg két új vezeték nélküli audioeszközön dolgozik a PlayStation 5 számára. A Project Nomad (vezeték nélküli fülhallgató) és a Project Voyager (vezeték nélküli headset) várhatóan a FY23 végére (2024 márciusára) jelenik meg, de a pontos megjelenési dátum és az árak nem tisztázottak.

Q Lite

A Sony állítólag egy új hordozható eszközön dolgozik, de nem a Vita utódjáról van szó. A kizárólag a PlayStation 5 Remote Play-t használó kézikonzol segítségével a játékokat az eszközre tudjuk streamelni. A Q Lite úgy fog kinézni, mint a DualSense kontroller, de középen lesz egy nagy képernyő.

PlayStation 5 Pro

Ahogy írtuk, az Insider Gaming 100%-os bizonyossággal jelentheti, hogy a PlayStation 5 Pro jelenleg is fejlesztés alatt áll.

Bár jelenleg nem tudunk további konkrétumokról beszámolni, úgy tudjuk, hogy az első dev-kit prototípusok a következő hónapokban jutnak el a fejlesztőkhöz. Megjelenési terv: 2024 év vége.

Ez is érdekes:

10 évet is csúszhat a Microsoft Activision-Blizzard felvásárlása

 

×