A Sony bemutatta az új Project Leonardo PS5 kontrollert, ami a játékokat világszerte mindenki számára elérhetővé teheti.

A Sony hivatalosan is bejelentette a PlayStation 5 új kontrollerét, ami segít majd a játékokkal játszani annak, aki esetleg valamilyen fizikai korlátokkal rendelkezik. A CES 2023 színpadán a PlayStation elnöke, Jim Ryan beszélt a Project Leonardoról, arról a kontrollerről, ami hihetetlen mértékben testre szabható gombokat kínál. Mindennek célja, hogy a fogyatékkal élő gamerek is maximálisan élvezhessék a videojátékokat.

„Képes leszel a gombokat mozgatni, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbb kombinációt” – mondta Paul Amadeus Lane tanácsadó.

„Végre be tudtam vonni a bal kezemet a játékba, amit gyerekkorom óta nem ment valami jól” – mondta Sam Schaffel, az Insomniac Games kutatója.

 

A Project Leonardo persze még aktív fejlesztés alatt áll, így még nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg. Az viszont biztos, hogy egy olyan különleges kontroller, melyen a gombok egyéni preferenciák szerint alakíthatók, körkörös formában. Oldalt az irányításhoz egy analog kar is segíti a használatát.

A csomag egy cserélhető alkatrészekből álló készletet kínál, beleértve a különböző formájú és méretű analóg vezérlők sokaságát. Így mindenki saját fizikai igényeinek megfelelően variálhatja a kontroller működését. Ez nem csak fizikailag lehetséges majd, de szoftveresen is állítható lesz minden. Például minden gomb programozható lesz, akár több gombot is hozzá lehet rendelni ugyanahhoz a funkcióhoz. A Project Leonardo használható önálló kontrollerként is, vagy a DualSense kontrollerrel párosítva.

Reméljük, hogy ez nem lesz olyan drága, mint a DualSense Edge kontroller:

Ennyiért már Xboxot kapunk – Brutálisan drága lesz az új PS5 kontroller

 

×