Talán csak a maximalistáknak ajánlott.

A Sony augusztus végén leplezte le a PlayStation 5 DualSense kontrollerének feltuningolt változatát. Az Edge fantázianevet kapta az újdonság, melyet talán az Xbox Elite kontrollerekhez lehetne hasonlítani. Mindent tud, amit a kistestvér, de azokon felül további fejlesztésekkel is ellátta a Sony mérnökcsapata.

A kontroller alján találhatunk extra, csúszkás gombokat, melyek nem feltétlenül az R2-L2 billentyűk feladatát látják majd el. A felhasználók a saját szájízük szerint alakíthatják ezek funkcióját, ahogy az éppen játszott cím megkívánja. Éppen ezért jöhetnek jól az elmenthető profilok, melyek nem csak a kontrollerek funkcióit, hanem akár a chat/játék hangerejét is a kedvünk szerint módosítják. A ravaszok útját szabadon állíthatjuk egy fizikai csúszka segítségével, de az analóg karok érzékenysége is személyre szabható lesz majd.

Egy hátránnyal azonban kalkulálnunk kell: nem lesz olcsó az DualSense Edge!

A Sony kedd délután hivatalosan is leleplezte az újdonság érkezésének dátumát. Az előrendelés néhány kiválasztott országban (UK, USA, Franciaország, Németország, Benelux államok) már október 25-én meg is kezdődik. A PlayStation hivatalos boltjából január 26-ától szerezhetjük majd be, míg a különféle áruházak és konzolboltok február végétől kezdik el árusítani a DualSense Edge-et. Az ára €239.99 lesz majd, mely bizony pár forinttal marad csak el a lélektani 100 ezer forintos árcédulától. Nem sokkal többért már egy komplett konzolt kapunk az Xbox Series S képében, így a rajongók nem igazán örültek a bejelentésnek.

Te kiadnál ennyit egy kontrollerért?

Már a stúdiók asztalán csücsülhet a PS5 Pro és a továbbfejlesztett Xbox

×