Egy iparági bennfentes azt állítja, hogy a PS5 Pro és az Xbox Series továbbfejlesztett modelljei már a fejlesztőknél csücsülnek.

Régóta hallunk már pletykákat arról, hogy mind a Sony, mind a Microsoft készül az új generációs konzolok továbbfejlesztett verziójával. Az azonban meglepő hír lehet, hogy ezek első verziója talán már a fejlesztők asztalán csücsül. Nemrég Tez2, a szorgalmas GTA szivárogtató azt állította, hogy a

PS5 Pro, valamint az Xbox Series X/S új verziójának dev kit változata már az AAA fejlesztők asztalán van.

Korábbi PS5 dev kit

Még májusban a TCL Technology sugallta, hogy valamikor 2023-ben frissített PS5 és Xbox Series modelleket kapunk, melyek már támogatni fogják a 8K felbontást, 120 Hz-es képfrissítés mellett. Természetesen ezt sem a Sony, sem a Microsoft nem erősítette meg, más bennfentesek azonban azt mondták, hogy a feltételezett PS5 Pro a jelek szerint 2024-ben valóban megjelenik. Tekintve, hogy a PS4 Pro három évvel a PlayStation 4 megjelenése után jelent meg, ez nem lenne kizárt. Most egy rajongó a GTA Fórumon, a Grand Theft Auto VI spekulációkat kibeszélő topic-ban azt állítja:

„Valószínű, hogy a Sony a GTA 6 megjelenésekor fogja kiadni a Sony PS5 új változatát (például a Slim verziót).”

Válaszul az ismert szivárogtató és bennfentes Tez2 elárulta, hogy az iparág nagy stúdiói, mint a Ubisoft, a Bethesda, a Bungie és a Rockstar Games már megkapták a PS5 Pro és az új Xbox modellek dev kit változatát. Ha nem, akkor a következő év elejére meg kell kapják azokat. Tez2 ebben teljesen biztos.

Természetesen ezeket a megjegyzéseket is érdemes fenntartásokkal kezelni. Ám jogos a feltételezés, hogy ha a Sony és a Microsoft jövőre új konzolokat dob piacra, arra már most fel kell készítse a kiadókat. Mindenesetre a Sony nemrég úgy döntött, hogy külön lemezmeghajtót kínál a jövőben a PS5 tulajdonosoknak. Végülis ez is egy újdonság.

Kíváncsian várjuk, hogy 2023-ban valóban érkeznek a konzolok továbbfejlesztett változatai. Ha igen, akkor ismét elindulhat a harc a konzolokért a haszonlesők ellen. Szép világ lesz.

Ezt láttad már?

Erre vártunk? – Nagyszerű újítással jöhet egy teljesen új PS5-modell

 

×