Az Intel igen gyorsan úgy döntött, hogy leállítja kifejezetten Bitcoin-bányászatra létrehozott speciális chipjei gyártását.

Nagyon úgy tűnik, hogy minden nagy technológiai vállalat szeretne egyre távolabb kerülni a Bitcoin és minden egyéb kriptovaluta-bányászattól. Legutóbb az Nvidia vezetője jelentette ki, hogy nem tartják a kriptovalutákat a társadalom számára hasznosnak, ők inkább a AI-alapú chat-programok jövőjében hisznek.

Nemrég pedig a chipgyártó Intel jelentette be, hogy leállította bitcoin-bányász chipsorozatának gyártását, alig egy évvel a bevezetés után.

Ennek oka persze abban is keresendő, hogy a kriptopénz piacán tapasztalható hullámvölgy ártott a cégeknek. Valószínűleg nem fogy olyan jól, mint ahogy az a kripto-pénz fellendülésekor gondolták. A Blockscale elnevezésű chip-sorozat szállítását jövő év április 20-ig befejezi az Intel – olvasható a vállalat honlapján.

„Mivel az IDM 2.0 beruházásainkat előtérbe helyezzük, az Intel Blockscale 1000-es sorozatú chipek gyártását befejeztük, miközben továbbra is támogatjuk Blockscale ügyfeleinket” – mondta a vállalat szóvivője. Az IDM 2.0 az Intel azon stratégiájára utal, hogy a chipgyártást kiszervezi külső cégeknek, miközben tovább növeli a kisebb és gyorsabb chipek belső gyártását. Persze az Intel továbbra is figyelni fogja a piacot, és ha úgy érzik, hogy üzletileg megéri, még kiadnak majd chipeket a bányászáshoz.

Úgy tűnik, hogy a nagy kripto-bányász láz kissé alábbhagyott, a bányásztechnológia átalakult, így már nincs szükség annyira a chipekre, videokártyákra.

Ezt láttad már?

Kevesebb PC és konzoljáték fogy Európában, de a PS5-öt vesszük, mint a cukrot

 

×