A Microsoft vérszemet kapott.

Nem titok, hogy a Microsoft előszeretettel hívja fel a Windows felhasználók figyelmét a saját szolgáltatásaira, újdonságaira. Legutóbb például az Edge böngészőre akarták átterelni a Chrome vagy épp Firefox rajongókat különféle, néhol már-már agresszív módszerekkel. Szintén kihagyhatatlan a Microsoft 365 előfizetés promótálása, mellyel akár már a Windows telepítés során is találkozhatnak a szerencsések.

Úgy tűnik, hogy a jövőben az ilyen estek száma bizony csak nőni fog. A legutóbbi Windows 11 frissítés után többen arra lettek figyelmesek, hogy mindenhol OneDrive reklámokkal találkoznak. Időközben az is kiderült, hogy a fejlesztői változatokban még több hirdetés jelenik meg, melyeket minden bizonnyal éles ágra is áthoznak majd.

Meddig mehet el a cég?

A vállalat ártatlan, sőt, már-már segítő szándékú javaslatként hivatkozik ezekre a reklámokra. Állításuk szerint a Microsoft szolgáltatásait használva biztonságosabbá tehető a felhasználók fiókja vagy épp gyorsabban és könnyebben érhetik el a felhőbe feltöltött fájljaikat. A Microsoft már a tavalyi év vége óta kísérletezik különféle reklámokkal, ám ezek visszajelzései rendre negatívak.

Korábban már az is napvilágot látott, hogy akár a Windows Intézőben is találkozhatunk majd ezekkel, nem csak a Start menüben vagy egy-egy eldugott aloldalon. Remélhetőleg a Microsoft figyel a visszajelzésekre, hiszen úgy tűnik, hogy nem a legjobb utat választották a saját szolgáltatásaik népszerűsítésére.

Forrás: HVG

Egy ostoba hiba boostolja a Warzone 2-ben az FPS-t – Így állíthatod be

 

×