Úgy tűnik, hogy még nem járt el felette az idő.

A GTX 1650 hosszú idő után a Steames listák élére ugrott az év elején. Hosszú hónapokig a GTX 1060 vezette ezt, ám úgy tűnik, hogy az ínséges helyzet a 1650-et hozta ki győztesként. Nem titok, hogy egy belépő szintű kártyáról beszélünk, melyet csak muszájból vettek meg a játékosok.

Az RTX 3050 és a Radeon RX 6600-6400 kártyák korában elgondolkozhat az ember, hogy kell-e még egyáltalán a piacra. Szerencsére ezt mások megteszik helyettünk, továbbra is aktív gyártásban van a 2019-es egység. Olyannyira, hogy az elkövetkezendő hetekben, hónapokban akár kicsit meg is újulhat a lassan négy éves konstrukció.

Új chippel érkezhetnek a friss példányok?

A Turing család leggyengébb GPU-jára, a TU117-re épült annak idején a GTX 1650. Ezek a készletek azonban végesek, már a kínai gyártósorok is kezdenek kifogyni ezekből. A Videocardz által kiszúrt fórumbejegyzések alapján a háttérben már el is kezdtek dolgozni a megoldáson az Nvidia mérnökei.

A TU117-es egységek helyett a sokkal drágább modellekbe szánt TU116 és TU106 GPU-k kerülhetnek az új kártyákra. Ezek alapvetően gyorsabbak, ellenben többet is fogyasztanak. Szerencsére szoftveresen le lehet tiltani az extra magokat és némi gyári „tuning” után a fogyasztás sem lesz eltérő a jelenlegi példányoktól. Érdekes látni, hogy micsoda igény van még a közel négy éves, belépő szintű kártyákra is.

Windowsra és Androidra is megérkezik az Apple készülékek egyik legjobb funkciója

 

×