A Google új fejlesztéssel jelentkezett.

Az Apple termékeit sokszor támadják a zártság miatt. Nem telepíthetünk fel külsős helyekről származó alkalmazásokat, ahogy például a fájlrendszerhez sem férhetünk csak úgy hozzá. A kezdeti időszakban a régebbi telefonokról átálló felhasználók csalódottan vették észre, hogy a Bluetooth fájlküldés sem megoldható az almás ökoszisztémában. Erre 2023-ban sincs lehetőségünk.

Ez azonban egyáltalán nem zavarta/zavarja a több Apple kütyüvel rendelkező embereket, nem is véletlenül. A cég 2011-ben bemutatta az AirDrop névre keresztelt megoldását. Pillanatok alatt cserélhetjük a fájlokat az almás készülékeink között, sokkal gyorsabban, mintha sima Bluetooth kapcsolattal tennénk ezt. A háttérben a két gép között egy rögtönzött Wi-Fi hálózat jön létre, melyen keresztül sebesen száguldhatnak az adatok.

Úgy tűnik, hogy hamarosan a PC-n és Androidon is élvezhetünk egy hasonló fejlesztést!

A Google által fejlesztett Nearby Share már néhány országban fel is bukkant. A Gizmodo csapata ki is próbálta az alkalmazást, pillanatok alatt létrejött a kapcsolat a PC és a tesztelt Samsung és Pixel telefonok között. Az androidos technológia szintén a Wi-Fi és Bluetooth egyvelegét használja az adatcseréhez, így érdemes minél közelebb tartani egymáshoz a számítógépet és a telefonokat. A hazai alkalmazásboltban egyelőre nem elérhető a Nearby Share, ám remélhetőleg heteken belül már itthon is élvezhetjük a fájlmozgatás legújabb szintjét.

Forrás: HVG

Lassú, akadozó Wi-Fi? – Ezek a problémák állhatnak mögötte

×