A Call of Duty: Warzone 2.0 kevesebb mint öt hónapja jelent meg, de a játékosok száma rohamosan csökken.

Egy nemrég készült közösségi felmérés szerint a Warzone 2 játékosok közel 80%-a már lemondott a játékról. Közben a napokban jött a hír, hogy sosem játszottak olyan kevesen a Steam statisztikák szerint, mint az utóbbi időben. Miközben a Warzone 2 történetében a legnagyobb csúcs egyszerre 488 ezer egyidejű játékos volt, az elmúlt 24 órában ez mindössze 86 ezer volt. Ez persze csak a Steam felhasználókat jelenti, és aki szereti a játékot, úgyis játszani fog vele, a cím tehát még így is rendkívüli számokat produkál. Ami viszont meglepő, hogy egy ismert és népszerű tartalomgyártó most befejezi a játékot.

A Warzone 2.0 legnagyobb tartalomkészítői is kezdenek kiszállni a játékból?

A Kotaku beszámolója szerint Aydan Conrad, akinek több mint hárommillió követője van a Twitch-en és több mint egymillió feliratkozója a YouTube-on, bejelentette, hogy szünetet tart a Warzone 2-ben, helyette inkább a Fortnite-ra és esetleg az Elden Ringre fog koncentrálni.

„Úgy érzem, hogy a játék mostanában nagyon fásult lett” – indokolta döntését Aydan a Twitteren közzétett videójában. „Semmi új és izgalmas nincs benne. Ismertek, szuper kompetitív ember vagyok, erről vagyok ismert – nagy tétekkel, versenyekkel, és a Warzone 2-ben most tényleg semmi ilyesmi nincs.”

 

„Nincs új tartalom, ami nagyon megnehezíti a YouTube-videók készítését” – tette hozzá. Aydan azonban nem feltétlenül végzett örökre a játékkal. Ha kijön a harmadik évad, újra megpróbálja.

Nem Aydan az egyetlen streamer, aki kritikusan nyilatkozott a Warzone 2.0-ről. Dr. Disrespect korábban „minden idők legrosszabb Call of Duty-jának” titulálta, szerinte „olyan állapotban van, hogy ez a játék már nem éli túl sokáig”. Ez még januárban volt, de ahogy a dolgok mostanában alakulnak, úgy tűnik, igaza lehetett. Mondjuk az ő saját játéka sem áll jól.

Jelenleg úgy tudni, hogy a Warzone 2.0 harmadik évada április 12-e körül indul – már csak az Activision hivatalos bejelentésére kell várnunk.

Ezt láttad már?

Visszatér a Power Rangers – Íme az összes film és sorozat, ami áprilisban jön a Netflixre

 

×