Úgy tűnik, hogy sok-sok régi Call of Duty játékos már nem játszik a Warzone 2-vel.

Bármennyire is sokan érzik úgy, hogy a Warzone 2 már nem olyan, mint régen a játék, még mindig a világ egyik legnépszerűbb battle royale játéka, óriási játékosbázissal. Mégis úgy tűnik, sok olyan játékos van a közösségben, aki a Warzone 2 megjelenése óta szép lassan abbahagyta a játékot, ilyen-olyan okból. Ha visszatekintünk, tavaly októberben és novemberben nagyon sok játékos volt, aminek csökkenéséről mi is beszámoltunk már.

Egy friss felmérés szerint a Call of Duty játékosok nagy része már feladta a játékot.

Ha valaki ismeri a ModernWarzone Twitter oldalt, pontosan tudja, hogy az oldal milyen komoly szerepet játszik a CoD közösség mindennapjaiban. Az oldal több mit 700 ezer követővel rendelkezik és rendszeresen szállít friss híreket a játékkal kapcsolatban. Nemrég ők indítottak a Twitteren egy szavazást, ahol azt a kérdést tették fel, hogy „játszol-e még a Warzone-nal?”

A résztvevők 78%-a szavazott nemmel, és mindössze 22% mondta azt, hogy rendszeresen játszik. Fontos megemlíteni, hogy több mint 74 ezer szavazat érkezett, ami egyáltalán nem kevés.

 

Persze ugyanakkor természetes, hogy az érdeklődés a játék iránt lassul, ezt minden játéknál tapasztalhatjuk. A ModernWarzone-nak is valószínűleg sok olyan követője van, aki ilyen-olyan okból már nem játszik, viszont szavazott. Sőt valószínűleg teljesen már eredmény jönne ki, ha más csoportokon belül, mondjuk a magyar CoD közösségben tennénk fel a kérdést.

Ha vetünk egy pillantást a Steam Charts-ra, láthatjuk, hogy a Warzone 2.0-vel az elmúlt 24 órában is több mint 92 ezren játszottak csak a Steam rendszerében. Bár ez a szám nem olyan sok, mint mikor a játék megjelent, de azért elég jelentős.

És lehetne rosszabb is. A Fall Guys például már csak nagyjából 2 ezer embert érdekel, ami már jóval nagyobb csökkenés a korábbi sikerhez képest. Úgy tűnik azonban, hogy a Warzone 2-nek jól jönne valamilyen extra frissítés, amivel ezt a sok játékost visszacsábítja. Mondjuk a csalók csökkentése megoldás lehet?

Ezt láttad már?

Az Unreal Engine 5 új frissítése után lehetetlen megmondani, mi a játék és a valóság

 

×