A neves és többszörösen elismert kutatók szerint nem csak hogy áthaladt a Naprendszeren az idegen civilizáció alkotta tárgy, de még megfigyelőszondákat is küldött a Földre.

Bár sokan még mindig fantazmagóriának tartják a minket potenciálisan meglátogató idegen lényeket, de a tudományos világ szakértői egyre komolyabban veszik a témát.

Olyannyira, hogy már külön stratégiákat dolgoznak ki arra az eshetőségre, ha egyszer valóban leszállna a szántásba egy űrhajó, a NASA és a Pentagon is létrehozott egy UFO-ügyeket vizsgáló szervezetet, utóbbi pedig nem elég, hogy egy csomó észlelést nyilvánosságra hozott, de azt is elismerték, hogy nem mindegyik volt ember alkotta szerkezet. de hiába a hirtelen jött nyíltság, még mindig akad egy csomó olyan eset, amelyet hatalmas titok övez.

Ennek mondjuk elsősorban az az oka, hogy a kormányzatok nem feltétlen akarják világgá harsogni egy potenciálisan ellenséges ország fejlett technológiáját, ezét inkább hagyják, hogy az emberek különböző misztikumokat gyártsanak az észlelések köré. Ugyanakkor akadnak olyan esetek, melyeket nem lehet ezzel magyarázni, mégis óriási a titkolózás velük kapcsolatban.

Ilyen például a 2014-ben Pápua Új-Guinea közelében becsapódott meteor, ami az első olyan objektum volt az emberiség modern történetében (tehát amiről tudunk), ami egy másik csillagrendszerből érkezett a mi Naprendszerünkbe. A meteorról Amar Siraj és Avi Loeb harvardi kutatók írtak egy tanulmányt még 2019-ben, melyet 2022-ben a Space Command egyik vezető kutatója is megerősített, miszerint valóban egy csillagközi tárgy landolt a Földön.

Azóta viszont óriási a titkolózás körülötte, és a The Motherboard hiába kérne be a hivatalos dokumentumokat a meteorról, a hivatalos szervek különböző bürokratikus maszlagokra hivatkozva nem küldik meg nekik.

A 2014-es „meteor” azért lehet számunkra fontos, mert a napokban Dr. Sean Kirkpatrick, a Pentagon egyik legmagasabb rangú tisztviselője és az AARO részlegének (All-domain Anomaly Resolution Office) igazgatója, illetve a korábbi esetet is vizsgáló harvardi professzor, Avi Loeb közösen publikáltak egy újabb, 6 oldalas tanulmányt, amely szerint a 2017-ben a Naprendszerünkön keresztülhaladt titokzatos csillagközi utazó, az Oumuamua névre keresztelt hatalmas, elnyújtott szivar formájú üstökös

valójában egy idegen anyahajó is lehetett. 

Ezt a tézist már korábban többen is felvetették, de a tudományos világ akkor sokkal jobban kiegyezett az üstökös magyarázattal, pedig az új tanulmány szerint semmiképp sem lehet egyértelműen kizárni a mesterséges eredetet. Sőt, a két kutató szerint az Oumuamua hasonlóképp működhet, mint a NASA megfigyelőszondákkal végzett missziói.

A Pentagon vezető kutatója és a Harvard Egyetem professzora szerint tehát az Oumuamua nem csak egy idegen szerkezet lehet, hanem egy olyan (valószínűleg mesterséges intelligencia irányította) anyahajó, amely az útja során szondákat bocsát ki a különböző rendszerekben. Ez történhetett nálunk is: a 2014-ben pedig valójában nem egy meteor, hanem az Oumuamua egyik szondája érhetett földet. Ezt nem mi állítjuk, hanem a kutatók a tanulmányban.

A szakemberek szerint, ha valóban egy idegen megfigyelőeszköz landolhatott a bolygón, akkor nagyobb a baj, mint gondolnánk. Ez ugyanis azt jelentené, hogy a csillagászok nem lennének képesek időben észlelni, ha egy hasonló, vagy egy újabb objektum közelítené meg a Földet, mivel azok az apró méretükből adódóan nem vernek vissza elég fényt.

VÉLEMÉNY:

Hogy ebből pontosan mi következik, az jó kérdés. Valószínűleg a kutatók szeretnék, ha a kormányzatok több pénzforrást fordítanának az űrkutatás ezen ágazatára, az idegen civilizáció fenyegetése pedig kellően rémisztő, megfoghatatlan és ismeretlen, azaz eléggé meggyőző. Ha ez a veszély sosem jön el, akkor az UFO-figyelő szervezetek (tudom, már UAP) azt mondhatják, hogy a rendszer működik, a pénz tehát jó helyre került, ha pedig adódik egy újabb potenciálisan idegen objektum, akkor majd lesz mivel indokolni a támogatások növelését.

Persze az sem zárható ki, hogy az Oumuamua valóban egy másik csillagrendszerben élő idegen civilizáció megfigyelő szerkezete, ezt azonban azért sem fogjuk megtudni soha biztosan, mert többé már nem lesz hozzá szerencsénk, illetve mert olyan sebességgel halad, hogy egyetlen földi kütyü sem érné már utol.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Csodálatos – Íme az az 5 kép, ami a Vénusz felszínéről készült valaha

 

×