Összeállt az űrügynökség legújabb munkacsoportja, ami földönkívüli fenyegetésekkel foglalkozik. DE: az UFO neve mostantól UAP?!

Az UFO (Azonosítatlan Repülő Tárgy) elnevezés jó eséllyel ugrik, mert megjelent az UAP, vagyis Azonosítatlan Légi Jelenség kifejezés. Ezt hivatalosan olyan égi eseményekre fogják alkalmazni, amelyeket nem lehet légi járműként, vagy ismert természeti jelenségként azonosítani.

A NASA most létre is hozott az UAP-ok kutatására egy 16 fős csoportot,

de a tagok között nincsenek katonák – legalábbis egyelőre. A tudományos specialisták feladata az lesz, hogy riportokban összegezzék az UAP-okról rendelkezésre álló ismereteket és – ha lehet – azok konkrét magyarázatát.

„A NASA 16 személyt válogatott össze egy független kutatócsapatba. A kilenc hónapig tartó program célja jövőbeli tanulmányok készítése az UAP-ok természetéről” – írja közleményben a NASA, hozzátéve hogy magának az űrügynökségnek, illetve az alá tartozó szervezeteknek készülő anyagokról van szó, de idővel a nyilvánosságot is szeretnék tájékoztatni az eredményekről.

A kép illusztráció! Forrás: Qubit

Thomas Zurbuchen, a NASA washingtoni Tudományos Küldetés Igazgatóságának munkatársa közölte:

„az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos adatok megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy tudományos következtetéseket vonjunk le az égen zajló eseményekről, és az adat a tudósok nyelve: ezzel teszik megmagyarázhatóvá a megmagyarázhatatlant”.

Érdekes, hogy a NASA éppen most érezte szükségét egy független tudóscsoport felállításának, hiszen alig fél évvel járunk az után, hogy a Pentagon egy közmeghallgatás során új, magyarázatra váró videókat mutatott be…

 

… és még egy hónapja sincs, hogy az Űrügynökség egy 11 millió kilométerre lévő aszteroidába vezette az egyik műholdját.

 

Vajon mire jöttek rá, ami miatt rögtön kutatócsoportot alapítottak?!

Az összeállítást mindenesetre nem bízták a véletlenre: a független csapat elnöke egy MacArthur Géniusz, a számítógépes asztrofizikával foglalkozó, százezer tanulmányban hivatkozott David Spergel. A tagok között ott van Scott Kelly űrhajós, a legtöbb űrben töltött nap egykori világcsúcstartója, Paula Bontempi tengerbiológus, Federica Bianco asztrofizikai adattudós, David Grinspoon, a DAVINCI Vénusz-misszió egyik atyja, vagy például Walter Scott, az űrinfrastruktúrákat fejlesztő Maxar vezérigazgatója, míg a projekt sajtónyilvánosságáért Nadia Drake genetikus, a National Geographic tudományos újságírója fog felelni.

Sokáig tartott, de végre ezt is megértük:

Hivatalosan is elismerték: Nem minden UFO ember alkotta szerkezet

 

×