Friss hírek szerint az AMD legújabb videokártya-illesztőprogramja teljesen tönkreteheti a Windows 11 rendszert. Egyre több a panasz.

Nemrég a PCFórum számolt be róla, hogy egyre több panasz érkezik a Adrenalin 23.2.1-es verziószámú meghajtócsomagra olyan gépeken, ahol az operációs rendszer a Windows 11. Az AMD videokártyákhoz nemrég bejelentett Adrenalin verzió ugyanis egyre több felhasználó szerint lehetetlenné teszi a Windows 11 betöltését a frissítés után.

Frissítés után egyszerűen nem tölt be a Windows 11.

Hosszú várakozás után, az AMD a napokban jelentette be az új 23.2.1-es Adrenalin illesztőprogram megjelenését, az RX 6000-es és 7000-es videokártyákhoz. A frissítés jobb teljesítményt ígér, sőt külön kiemelik, hogy még a Hogwarts Legacy is jobban futhat.

 

Egyes felhasználók azonban, akik már telepítették a frissítés, arról számoltak be, hogy a telepítés után használhatatlanná vált a gépük, amin egyébként Windows 11 futott.

 

 

Volt olyan is, aki arról számolt be, hogy a videomemória mennyisége nem stimmel az új illesztőprogrammal, sőt a BIOS-beállítások is megváltozhatnak tőle. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozza egyeseknél a problémát. Természetesen nem mindenkinél fordul elő a gond, de azért nem árt óvatosnak lenni. Amíg nem oldódik meg a probléma, azt javasoljuk, hogy ne frissítsd a rendszeresed az AMD illesztőprogramra.

Érdekesség egyébként, hogy hírek szerint az egyel korábbi AMD illesztőprogrammal is voltak problémák. Egy külföldi szerviz szerint sok-sok AMD RX 6000 szériás kártya égett le miatta.

Ezt láttad már?

A Microsoft idegesítően bünteti a jogosulatlan Windows telepítéseket

 

×