Nem érdemes trükkökhöz folyamodnunk.

A Windows 11 megjelenése nem aratott osztatlan sikert. Ennek legnagyobb oka az volt, hogy a Microsoft bizony meglehetősen szigorú gépigénnyel adta ki a rendszert. Az első generációs Ryzeneket kilőtték, ahogy Intelnél sem érdemes 8. generáció alatt próbálkozni. Papíron. Ahogy azt sejteni lehetett, hamar megjelentek az ellenőrzést kiiktató programok, módszerek.

Mostanra már a Windows telepítésekhez előszeretettel használt Rufus-ban sem tart tovább az ellenőrzések kikapcsolása egy kattintásnál. Ebben az esetben TPM 2.0 és Secure Boot támogatás hiányában is feltelepül a Windows 11. Fontos megjegyezni azonban, hogy néhány program és játék, mint például a Valorant nem fog elfutni az átvert rendszeren.

A Microsoft is megelégelte a dolgot, büntetik a jogosulatlan telepítéseket!

Az elmúlt napokban több felhasználó is jelezte, hogy a képernyő jobb alsó sarkában egy üzenet jelenik meg. Hasonló ahhoz, mint amikor a rendszer aktiválását kéri a Windows, ám itt egyértelműen a nem megfelelő hardverekről panaszkodik a rendszer. A januári nagy frissítés eredménye lehet ez, ám valószínűleg a Microsoft is csak tesztelgeti a detektálás pontosságát.

A későbbiekben akár korlátozhatják majd az ilyen telepítések személyre szabhatóságát, kilőhetik a hátteret vagy épp letilthatják a frissítéseket. Éppen ezért az ilyen telepítéseknél érdemes lehet Windows 10-re visszaváltanunk, de a komponenseink fejlesztése sem lehet rossz út. Szintén borítékolható, hogy az összes alkalmazás és játék megkívánja majd Windows 11-en a TPM 2.0-t és a Secure Bootot előbb-utóbb. Ebben az esetben megkérdőjelezhető lesz a kikerülést választó telepítések értelme, hiszen nem sok minden fut majd el.

Forrás: WindowsLatest

Nem minden magyar internetezik napi szinten, de aki igen, az sokat

×