Még a régebben vásárolt RX 6000-es szériás kártyák esetében is előfordul, hogy a chip egyszerűen szétpattan a videokártyán.

Miközben az AMD még mindig nem oldotta meg teljesen az RMA problémákat a Radeon RX 7900 XTX esetében, most a régebbi Radeon RX 6000-es videokártyákról érkeztek furcsa hírek.

A kártyák rejtélyes módon elkezdtek meghalni.

 

A hír miatt én is aggódom picit, hiszen én is a napokban építettem be egy Radeon 6900 XT-t a gépembe. Nos, úgy tűnik, van miért aggódni, ugyanis egy német szerviz nemrég arról számolt be, hogy 48 olyan RX 6000 szériás kártyát kapott, melyekben egyszerűen halott chipeket talált.

A német tech tartalomgyártó és szervizes, KrisFix-Germany a fenti videóban beszél a problémáról. Elmondása szerint az utóbbi időben összesen 61 videokártyát kapott javításra, mind Radeon RX 6900 és RX 6800 volt, 61-ből 48 kártya pedig halott GPU-val érkezett. Kris szerint ez az első alkalom, hogy ennyi kártyát látott halott GPU-val érkezni a boltba.

Néhányan azt mondták, hogy játszottak, míg mások YouTube-ot néztek, vagy éppen üresjáratban a gépük, amikor a GPU meghalt. Egy dolog azonban minden érintett esetben egyezett, mégpedig az illesztőprogram verziója. Az összes GPU a tavaly megjelent legújabb illesztőprogramot használta, az Adrenalin 22.11.2-t.

Mivel ezek a kártyák nem új kártyák, így egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy miért mentek hirtelen tönkre. Valószínűleg nem gyártási hiba okozza a túlmelegedést, hanem az illesztőprogram egyik hibája. Néhányan furcsa hangokról is beszámoltak.

A videós most azt tanácsolja, hogy ne használjuk a kártyákkal az illesztőprogram eme verzióját. Megmondom őszintén, nálam is ez fut most, remélem nem lesz gond. Mindenesetre jobb óvatosnak lenni.

Ezt láttad már?

Íme a világ legdrágább videokártyája, ami annyiba kerül, mint 54 darab PS5

 

×