Egy felmérés szerint nem a PlayStation exkluzívok döntenek arról, hogy melyik konzolt választják a játékosok, hanem a Call of Duty. Hogy is van ez?

Ami azt illeti, 2022 rendkívül erős év volt a PlayStation számára: a Sony játékrészlege 24,4 milliárd dolláros bevételre tettek szert, a PS5 pedig most hogy lehet kapni, jobban fogy, mint valaha. Ehhez természetesen hozzájárult a God Of War Ragnarök, a Horizon Forbidden West, a The Last of Us Part I, a Stray, az Uncharted: Legacy of Thieves Collection is. Sokan gondolják tehát, hogy a játékosok az exkluzívok miatt vesznek Xbox helyett inkább PlayStationt.

Most egy kutatás ezt megcáfolni látszik.

Persze az, hogy ki miért vesz meg valamilyen konzolt, az egyéni preferenciákon múlik leginkább. Megértjük, hogy nehéz dönteni, így mi is összeállítottunk két cikket, ami segíthet:

Különös felmérés született

„Egy friss, PlayStation játékosok körében végzett felmérésből kiderült, hogy az emberek 88%-a bizonyos játékok miatt választja a Sony konzolját. Ebből a 88%-ból 73% mondta, hogy a Call of Duty miatt döntött így. Eközben csak 69% választotta a Sony konzolt az exkluzívok miatt. 45% a GTA 5-öt említette indokként” – írta Christopher Dring, a Gamesindustry.biz munkatársa a Twitteren.

Azt persze sajnos nem lehet tudni, hogy a felmérés során pontosan hány PlayStation tulajdonost kérdeztek meg, de az egyértelmű, hogy a PlayStation tulajdonosok legnagyobb része inkább a Call of Duty miatt vesz Sony konzolt. Ez talán annak is köszönhető, hogy régóta létezik egy izgalmas Sony-Activision partnerség, ami egyedi dolgokat hoz a CoD játékokba. Ilyen például az ingyenes korai hozzáférés, vagy az exkluzív játékmódok és letölthető tartalmak.

Ha mindez igaz, a Sony joggal aggódhat amiatt, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision-Blizzardot. Így ugyanis a PS tulajdonosok kimaradhatnak később a CoD élményből, amennyiben a Microsoft Xbox exkluzívvá teszi a franchise-t. Persze a Microsoft felajánlott egy 10 éves szerződést, amivel ígéretet tett, hogy addig biztosan kiadják a CoD-ot PS-re is. Ezzel a Sony nem szeretne kiegyezni.

Ha ez nem lenne elég, egyre bizonytalanabbá válik, hogy a Microsoft valóban befejezheti a felvásárlást. A hatóságok ugyanis pont a Call of Duty helyzetét gondolják versenyellenesnek. Még az is lehet, hogy a Microsoft csak a Blizzardot veheti meg.

Te miért vettél PlayStationt?

Kiderült, mennyit keres tisztán egy iPhone 14-en az Apple

 

×