A fejlesztők szerint nem lesz gond a Hogwarts Legacy PS5-Xbox Series-es verzióival.

Miután az Avalance és a Portkey frissített egy igen nagyot a Hogwarts Legacy PC-s gépigényén, sokan már a friss generációs konzolos teljesítményért kezdtek aggódni. A fejlesztők azonban mindenkit nyugalomra intenek, szerintük ugyanis a varázslóvilág PS5-ön és Xbox Series konzolokon is kiválóan el fog futni.

Az év egyik legvártabb alkotásának technikai support oldalán árulták el, hogy milyen teljesítményre érdemes számítani, amelyben a már megszokott két módot: a Performance (teljesítmény) és a Fidelity (minőség) módot részletezik.

Ha a teljesítményt részesítjük előnyben, akkor a gép és a játék a lehető legmagasabb képkockaszámot célozza, ami ez esetben 60 FPS-ben maximalizálódik. Legalábbis ezt célozzák a fejlesztők, aminek árát a részletességben kell majd megfizetni. A Fidelity módban azonban a legjobb grafikai minőség/hűség elérése az áhított cél, így ebben lesz a legszebb a Hogwarts Legacy, de csak 30 FPS mellett.

Továbbá az arra alkalmas tévéken és monitorokon elérhető lesz a VRR technológia is, amellyel még gördülékenyebb játékélményt lehet majd elérni. Ennek részleteibe viszont nem merültek bele különösebben, ezzel kapcsolatban tehát csak később leszünk okosabbak.

Fontos azonban kiemelni, hogy a fentiek kizárólag a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S verziókra állnak, a PS4-en és Xbox One-on minden bizonnyal a 30 FPS elérése a cél – talán még a generáció erősebbik masináin, a PS4 Prón és az Xbox One X-en is, bár ezeken várhatóan nagyobb felbontás is opció lesz. A Nintendo Switch kiadásról viszont még ennyit sem tudunk, ami az előző generációs kiadásoknál is később, valamikor júliusban fog megjelenni.

Ugyan a rajongók nagyon félnek egy halasztástól, de jelenleg úgy néz ki, hogy a Hogwarts Legacy február 10-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series-re, április 4-én pedig megérkezik Xbox One és PS4 konzolokra is.

Ezt is olvasd el:

Zseniális volt 2003! – 23 kultikus videojáték, ami 2023-ban lesz 20 éves

 

×