A Steam miatt nagyon megijedtek a rajongók, hogy újfent elodázzák a Hogwarts Legacy megjelenését.

Kétségtelen, hogy nem csak az év eleje, hanem úgy 2023 egyik, ha nem a legvártabb videojátéka a Harry Potter varázslóvilágában játszódó nyílt világú Hogwarts Legacy.

Az izgalmasnak ígérkező játék körül viszont egyre csak gyűlnek a sötét fellegek, hiszen nem elég, hogy a megjelenését több ízben kellett elhalasztani, de a kultúrharcos fanatikusok különféle okokra hivatkozva megpróbálják bolykottálni is. Ez utóbbi inkább komikus, mint ijesztő tényező, de minimum kontraproduktív, így hiába a J.K. Rowlingot ért vádak, a rajongók túlnyomó többsége nemcsak a csodálatos varázsvilága, hanem a hamarosan megjelenő játék mellől sem tágít.

A Hogwarts Legacy például már most az egyik legnagyobb mértékben előrendelt videojáték, Steamen már most a legjobban fogyó címek között van.

Ezért is sajnálatos, hogy éppen a múlt hónapban jelezték a fejlesztők, hogy az előző generációs verzióval nem készülnek el február 10-ig, és mivel nem szeretnének a Cyberpunk és a CD Projekt Red hibájába esni, az Xbox One-PS4-es rajtot április 4-re datálták. Ez azért néhány héttel a kitűzött megjelenés előtt semmiképp sem kellemes, most pedig a szemfüles rajongók attól tartanak, hogy a PC-s és az Xbox Series-PS5-ös verziókat is elodázzák.

Mindez abból indult, hogy a Steamen a játék hivatalosa profilján feltüntetett megjelenési dátum megváltozott, és most már nem a február 10-et mutatja, hanem szimplán csak azt, hogy „hamarosan”. Ezt ugyebár azoknál a listázott játékoknál szokták alkalmazni, melyek nem rendelkeznek konkrét megjelenési ablakkal. Mindez pedig azért furcsa, mert még január 12-én a február 10. volt kiírva, amit a Wayback Machine segítségével könnyedén vissza lehet ellenőrizni.

Steam Store Page Changed to ‘Coming Soon’ from HarryPotterGame

Mindez persze könnyen lehet egy szimpla hiba is, és több mint valószínű, hogy az is, hiszen a szintén egy nappal ezelőtti újabb előzetesben, amelyben Simon Pegg karakterét, a Roxfort kissé ellenszenves, egyébként a Black családból származó igazgatóját mutatták be, még a február 10-i dátumot írták.

Szóval egyelőre nincsen mitől félni, az Avalanche és a Portkey valószínűleg (remélhetőleg) időben készen lesz a játékkal. Ami viszont a régebbi generációs verziókat illeti, velük már nem vagyok ennyire derűlátó, a megannyi kényszerű kompromisszum miatt az élmény várhatóan közel sem lesz olyan, mint az erősebb gépeken. Legalábbis erre nincsen semmilyen varázsige.

Mindeközben frissítettek a PC-s gépigényen is:

Megjelent a Hogwarts Legacy frissített gépigénye – Ez kell a 4K-hoz

 

×