Egyre közelebb a bejelentés.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, igazi hardveresőre készülhetünk januárban. Mindhárom óriáscég kiteríti lapjait, így új Intel és AMD processzorokat is várhatunk. Míg első körben a high-end, drágább modellek érkeztek, úgy a második adagban már bőven 100 ezer forint alatt is vadászhatunk magunknak CPU-kat. Úgy tűnik, hogy a webshopok javában készülnek az új időszakra, az egyik amerikai oldalon már fel is bukkant a be sem mutatott Intel CPU.

Az i5-12400 a kezdeti időszakban igazi favorit volt a játékosok körében, egy B/H lappal megtámogatva kellemes választás lehetett. A jelenlegi árcédulákat vizsgálva már nem biztos, hogy a legjobb választás, de az ereje mit sem csorbult. Éppen ezért várják sokan az utódját, az i5-13400-at, mely több szinten is fejlődik majd.

16 szál, elérhető áron?!

Míg a 12400 6 Performance maggal és ennek köszönhetően 12 szállal gazdálkodhatott, addig a 13400 már E magokat is kapott a cégtől. A szivárgások alapján 6P+4E felállás várja a játékosokat, melyet jelenleg csak 12600K-tól felfelé találhatunk meg. Az L3 Cache mérete is nőtt, mely jót tehet a játékokban mérhető FPS értékeknek. Szintén a processzor mellett szólhat, hogy a potenciális vevők megtarthatják DDR4 memóriáikat is. Ennek köszönhetően összességében kevesebb pénzből megúszhatjuk a váltást, mintha az AMD 7000-es szériájából szemezgetnénk.

A webshopos ára 216 dollár környékén alakulhat az 13400F jelölésű változatnak, mely körülbelül 82 ezer forint. Jelenleg egy hasonló CPU-t találunk a piacon, a 120 ezer forint feletti Intel i5-12600K/F-et. A hivatalos, külsős mérésekre még várnunk kell pár hetet, ám igazán ütős konstrukció lehet majd a frissen felbukkant újdonság.

Azért 2022 is kellemes év volt:

A legerősebbtől a budget királyig – Ezek 2022 legjobb processzorai

 

×