Mindhárom nagyágyú betárazott.

Mindhárom nagy hardvergyártó újdonságokkal jelentkezett az ősszel, ám úgy tűnik, hogy továbbra sem pihennek. 2023 januárjának elején, egészen pontosan január ötödikén startol el a CES 2023 kiállítás. A veterán tech fanatikusok már régóta tudják, hogy érdemes odafigyelni erre az időszakra. Ez most hatványozottan igaz lehet. Egy évben érkezett új generációs processzor és VGA páros az AMD-től és az Inteltől, míg az Nvidia is 2022 őszén leplezte le az RTX 4000-as szériáját.

Első körben csak a drágább, flagship modellek érkeztek meg a piacra. A gyártók tudatosan, két részletre elosztva jelentetik meg ezeket. Több ok is meghúzódik a lépés mögött, kiemelendő lehet a félhibás chipek „újrahasznosítása”, melyet a gyengébb példányokban találunk majd meg.

Nézzük is, hogy mire számíthatunk!

Az iparági szivárgásoknak köszönhetően lehet némi elképzelésünk a januárban bemutatandó újdonságokról:

  • NVIDIA – RTX 4070 Ti asztali kártya leleplezés, RTX 40 mobil GPU-k leleplezése, információ a később érkező modellekről.
  • AMD – Olcsóbb, nem X jelölésű AMD processzorok, RX 7000-es mobil GPU-k leleplezése, információ a gyengébb RX 7000-es asztali kártyákkal kapcsolatban.
  • INTEL – Bemutatkozik a Raptor Lake processzorok második adagja, az olcsóbb alaplapokkal együtt. Új információkat tudhatunk meg a gyárilag 6 GHz környkén duruzsoló 13900KS flagship processzorról.

Az esemény izgalmas lehet mind a hardcore fanatikusoknak, mind pedig azoknak akik a költséghatékonyabb megoldásokat keresik majd a piacon. Senki sem fog unatkozni, az már biztos, reméljük nem kell csalódnunk a prezentációkban.

Forrás: Videocardz

Molnargabo és SütőKarcsy is lejátszották a VB-döntőt – Itt az eredmény

×