Mondhatnak-ígérhetnek bármit, egyre távolabb kerülnek az ActiVision felvásárlásától, és ez már messze nem csak a Sony hisztijéről szól.

Bukni látszik az évtized üzlete, holott már mindenki elhitte, hogy a Microsoft simán megszerzi a Call of Duty-t is birtokló ActiVision Blizzard-ot. Ezt erősítették az e heti fejlemények is: a cég nem kevesebb, mint tíz évre megígérte, hogy minden idők legsikeresebb FPS-sorozata minden más platformon, így PlayStation-on is ugyanazon a napon jelenik meg, amikor Xbox-on.

Forrás: ActiVision

Az IT café most kiszúrta, hogy ez az egyébként nagyvonalú ajánlat sem győzte meg a 69 milliárdos üzlet ellenzőit: azután, hogy az Európai Unió és Nagy-Britannia is beleszállt az adásvételbe, most az Egyesült Államok Szövetségi Versenyhatósága (FTC) kezdte el szorongatni őket. A hatóságot a tíz évre szóló ajánlat sem győzte meg: továbbra is egyetértenek a Sony-val abban, hogy

a Call of Duty megszerzése brutálisan eltorzítaná a piaci versenyt, ezért be is perlik a Microsoftot.

Brad Smith cégvezér érthetően csalódott a döntés miatt: szerinte az FTC nem is töltött elég időt azzal, hogy mérlegelje az ajánlatukat, így kvázi előre borítékolták, hogy bármit csináljon a Microsoft, ebből per lesz.

Ez a huzavona lassan már bosszantóbb, mint Musk Twitter-botránya:

Éppen csak kibékült az Apple-lel, most az EU tiltaná le a Twittert!

 

×