A Microsoft újabb szerződést ajánlott a Sony-nak azzal kapcsolatban, hogy meddig jelenhetnek meg fixen a CoD játékok a PlayStation konzolokon.

Ha minden jól megy, még jó sokáig játszhatunk PlayStation konzolon is Call of Duty játékokkal. Mint azt bizonyára tudjátok, jelenleg is zajlik a Microsoft Activision-Blizzard felvásárlása, ami nem olyan egyszerű a hatóságok előtt. Többek között a Sony is aggódik az akvizíció miatt, mivel attól tartanak, hogy a világ egyik legjövedelmezőbb játéksorozata, a Call of Duty exkluzívvá válhat a Microsoft gépein. A Sony szerint ez versenyellenes, így zajlik a vita. Miközben az Xbox elnöke azt mondta nemrég, hogy szeretnék a jövőben is kiadni a CoD-ot PS-re is, ezt szerződésbe nem szívesen foglalják. Lehet meggondolták magukat?

A Microsoft ugyanis most 10 éves szerződést ajánlott a Sony-nak, hogy a Call of Duty játékok PlayStation rendszeren is elérhetőek legyenek, ha megvalósul a felvásárlás.

A Busines Standard szerint a Microsoft elnöke, Brad Smith nemrég jelentette be az ajánlatot, hozzátéve, hogy a Sony a leghangosabb ellenezte a Microsoft 68,7 milliárd dolláros felvásárlását, és „annyira izgatott az üzlet miatt, mint a régen a videokölcsönzők a Netflix felemelkedése miatt”.

„Tízéves szerződést ajánlottunk a Sony-nak, hogy minden új ‘Call of Duty’ játék megjelenik PlayStation-ön ugyanazon a napon, amikor Xboxra is” – mondta.

„Nyitottak vagyunk arra, hogy ugyanezt más platformok számára is biztosítsuk, és ezt az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az Európai Unió hatóságai is kikényszerítsék” – tette hozzá.

Úgy tűnik tehát, hogy a Microsoft engedékenyebb lett, így belemennek a szerződésbe is, hogy végre ne ütközzön falakba a felvásárlás. A múlt hónapban Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója bejelentette, hogy a ‘CoD’ játékot örökre megjelenhetnek PS-en, ám erről szerződni nem akartak. Most úgy tűnik, mégis megegyeznének egy 10 éves periódusban.

Szeptemberben egyébként még csak pár évről volt szó, most már 10 évről beszélünk. A kérdés persze az, hogy ezt a Sony elfogadja-e, vagy tovább harcol a felvásárlás ellen.

Ennek kapcsán egyébként nagyjából az is kiderült, mikor jelenhet meg legkorábban a PS6:

Kiderült, mikor jelenhet meg legkorábban a PlayStation 6

 

×