A Sony annyira aggódik a Activision-Blizzard felvásárlás kapcsán, hogy még azt is majdnem elárulták, mikorra tervezik a PlayStation 5 megjelenését.

Igen érdekes helyzetbe került a Sony az elmúlt napokban, köszönhetően annak, hogy a Microsoft szeretné felvásárolni az Activision-Blizzardot. A felvásárlás maga nincs könnyű helyzetben, hiszen a különböző országok bizottságai jelenleg azt vizsgálják: az akvizíció nem sérti-e a tisztességes versenytörvényeket. Nos, ennek kapcsán a Sony is rendre kifejti agodalmát: mondván előfordulhat, hogy

a Microsoft milliókat foszthat meg attól, hogy PlayStation konzolokon is elérhető legyen a Call of Duty.

Persze az Xbox feje Phil Spencer már korábban elmondta, hogy a Call of Duty legalább 2027-ig elérhető lesz a Sony konzoljain, és valószínűleg aztán is, hiszen a világ egyik legjövedelmezőbb játéksorozatáról van szó. Ezt azonban nem szeretnék szerződésbe foglalni.

A brit Versenypiaci Hatóság folyamatban lévő vizsgálata kapcsán nemrég viszont egy érdekes dokumentum került nyilvánosságra. Ennek egy részében arról van szó, hogy a Call of Duty mennyi ideig jelenhet még meg a PlayStation konzolokon. Itt a Sony azt állítja, hogy 2027-ben várhatóan elveszítik a hozzáférést a franchise-hoz, vagyis a PS6-on már nem lesz elérhető. Azt írják:

„a PlayStation konzol következő generációjának piacra dobásával elveszíti a Call of Duty-hoz és más Activision címekhez való hozzáférést”.

A dokumentumban az is szerepel, hogy a konzolt várhatóan mikor szeretnék megjelentetni, ez a dátum azonban érhető okokból ki van takarva. Az viszont ez alapján biztos, hogy 2027 után.

A PlayStation 6 legkorábban (és valószínűleg a Sony tervei szerint) 2028-ban jelenhet meg.

 

Ez egyébként pont annyi idő, ami általában eltelik a különböző konzolgenerációk megjelenése között. A PS3 2006-ban jelent meg, a PS4 7 évvel később 2013-ban. A PS5 szintén 7 évvel később, 2020-ban. Így a 2027-28-as dátum teljesen reálisnak tekinthető, ha a PS6-ról beszélünk. Ezt persze a Sony még nem erősítette meg, de valószínűleg igen pontos tervei vannak.

A cikkben mellékelt képek csupán illusztrációk, PS6 koncepciók.

Ezt láttad már?

iPhone vásárlásán gondolkodsz? – Íme az ajánlott készülékek listája

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×