Érdemes nagyon vigyázni a Windows legújabb rendszerfrissítésével.

És már megint ott vagyunk, ahol a part szakad, de legalább nincs sok új a nap alatt. Igen, még mindig, és már megint bajosan jött egy Windows-frissítés, ami alaposan bezavarhat sokaknak. Az óvatos telepítgetésekre még a Microsoft is figyelmeztette a Windows 11-et, ezen belül is a 22H2 verziót használókat, a KB5020044 nevű előnézeti frissítés ugyanis nem kívánatos mellékhatásokkal járhat.

Először is, a KB5020044 összegabalyodik a rendszer egyik legfontosabb eszközével, a Feladatkezelővel, ami miatt néhány fontos elem más színekben jelenik meg a felhasználói felületen, amitől olvashatatlanná válnak ezek a pontok. Ez nyilván nem könnyíti meg az program használatát, ezért azt javasolják a redmondiak, hogy a Windows személyre szabási beállításaiban ne az egyéni színeket használjuk, hanem inkább a sötét vagy a világos mód valamelyikét, melyeket elvileg nem érint a probléma.

Szóval, ha valaki esetleg találkozott ezzel a hibával, akkor tudja, hogy nem az ő, hanem a Microsoft készülékében van a hiba, amit ígérnek, hogy hamar ki fognak javítani. Addig viszont a fenti trükköt kell alkalmazni. A KB5020044 mellőzését viszont senkinek nem ajánlanám, a frissítés ugyanis olyan égető hibát orvosol, ami a gamereknek kifejezetten megkeserítette az életét:

Windowson játszol? – Nagy gondokat okozhat a legújabb frissítés

Ezek azonban „csak” a Windows 11 22H2 verzióját érinti, aminek az automatikus települését a Microsoft november közepén teljesen leállította. Ennek oka többek közt az volt, hogy néhány nyomtató használatát tette lehetetlenné, SMB-teljesítményproblémákat okozott, bezavart a videokártyák működésébe, de még a kulcsfontosságú biztonsági szolgáltatásba, a Windows Helloba is csúnyán belerondított.

A Microsoft természetesen folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán, addig viszont az a legjobb, amit tehet az ember, hogy egyszerűen nem áll át a 22H2-re.

Ezt is olvasd el:

Brutális évzárás – Íme az összes film és sorozat, ami decemberben jön a Netflixre

 

×