Egyre több hivatalos szervezet kezd kifejezetten aktívan és egyre komolyabban foglalkozni az idegen civilizációk létezésével.

A világ kormányai egyre komolyabban veszik a földön kívüli intelligens létformák utáni kutatást, amelynek csak az első lépcsőfoka volt, amikor 1966 óta először idén májusban kellett beszámolnia a Kongresszus előtt az Amerikai Védelmi Minisztérium szakembereinek az UAP-, korábbi nevén az UFO-észlelésekről.

Pár hónappal később már azt is megerősítették, hogy nem minden észlelt ismeretlen objektum ember alkotta szerkezet, így már nem is olyan furcsa, hogy egyre többen kezdenek kifejezetten UAP/UFO/idegen észlelésével foglalkozó szervezetet létrehozni – köztük is élen a NASA-val.

A lényeg, hogy egyre többen és komolyabban foglalkoznak azzal az eshetőséggel, hogy az emberiség felveheti a kapcsolatot egy (vagy több) idegen civilizációval.

Ennek esélye azonban jelenleg a nullához tendál, hiszen egyébként is irdatlan kevés a tudásunk az élet kialakulásának, úgy egy intelligens létforma fejlődésének lehetőségeiről, arról már nem is szólva, hogy valószínűleg kevés lenne a felek között a beszédtéma. Ennek oka pedig a kommunikációs eltérések lehetnek, hiszen az idegen élet nemcsak a földitől teljesen eltérő módokon is létrejöhet, de szögegyenest másképp is kommunikálhatnak.

Ez pedig egy szignifikáns pontja, hogy egyáltalán a nyomukra bukkanunk-e, hiszen az is lehet, hogy érkeznek az idegen civilizáció jelei a Föld felé, de azokat sem befogni, sem pedig értelmezni nem vagyunk képesek.

Jelenleg az egyetlen létező, elfogadott „kapcsolatfelvételi” protokollt 1989-ben dolgozták ki, ami legutoljára 2010-ben frissült. Ez azóta – főleg az újabb felfedezések fényében – kissé elavultnak hat, ezért a St. Andrews Egyetem kutatói egyesítették erőiket az Egyesült Királyság földönkívüli intelligenciát kutató (SETI) hálózatával, hogy közösen dolgozzanak ki egy olyan megfelelő válaszadási módszert, ami az egész emberiséget reprezentálhatja.

Az így létrejött SETI Post-Detection Hub most először biztosít állandó „otthont” egy teljesen átfogó keretrendszer kidolgozásának koordinálására, összehozza a SETI és a szélesebb tudományos közösségek érdekelt tagjait, valamint a szakpolitikai szakértőket, hogy az üzenetek megfejtésétől és az adatelemzéstől kezdve a szabályozási protokollok, az űrjog és a társadalmi hatásra vonatkozó stratégiák kidolgozásán át egészen a témákig dolgozzanak – írja az Egyetem a hivatalos tájékoztatójában.

„A feltételezett földönkívüli eredetű jelek letapogatása a nyelvi struktúrák és a jelentés hozzárendelése egy bonyolult és időigényes folyamat, amelynek során tudásunk sok lépésben fog fejlődni, ahogyan megtanuljuk a ‘földönkívüliséget”. Vajon kapunk-e valaha üzenetet E.T.-től? Nem tudjuk. Ahogyan azt sem, hogy mikor fog megtörténni. Azzal viszont tisztában vagyunk, hogy nem engedhetjük meg magunknak a felkészületlenséget – tudományos, társadalmi és politikai értelemben kormányozhatatlanul – egy olyan eseményre, amely már holnap valósággá válhat, és amelyet nem engedhetjük meg magunknak, hogy rosszul kezeljünk.” – magyarázta Dr. John Elliott, a St. Andrews-i Egyetem Számítógép-tudományi Karának kutatója és a központ koordinátora.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez az elmúlt évek 6 legvadabb UFO-észlelése, amit videóra is vettek

 

×