A PC-s játékosok több mint egy tucatnyi remek alkotásra csaphatnak le – méghozzá teljesen legális forrásokból.

A PC-s játékosok hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen egy ideje már sokkal jobban járnak, mint a konzolos kollégáik. Pedig az Epic Games előtt még inkább őket kényeztették rendszeresen ingyenes játékokkal, a Steam legnagyobb riválisa viszont egy olyan jó szokást honosított meg, ami nemcsak a játékosokért való versengést, hanem az ajándékozási kedvet is fellendítette.

Nyilván az Epic előtt is lehetett ingyen szajréhoz jutni PC-n is, de az ajándékozásból állandó, szinte már megszokott dolog elsősorban miattuk lett a platformon. Azóta pedig szinte minden digitális bolt próbálja túllicitálni a másikat, amelynek természetesen a játékosok a legnagyobb nyertesei.

Mondjuk nem árt szemfülesnek lenni, illetve érdemes nyitottan állni a játékokhoz, hiszen egyrészt nem állandóan vágnak a játékosok után AAA-s produkciókat. Ha tehát hajlandóak vagyunk a gamer-kicsinyességen túllépni, akkor egészen sok alkotásra csaphatunk le anélkül, hogy egy árva petákot ki kelljen csengetni értük.

A cikk írásának pillanatában (november 13.) például különböző, de teljesen hivatalos felületekről összesen nem kevesebb, mint 16 címet lehet beszerezni teljesen ingyen.

Íme az összes játék, amiért egyetlen fillért sem kell kifizetnünk PC-n – viszont érdemes nagyon sietni, ugyanis több pár nap múlva már nem lesz elérhető:

EPIC GAMES STORE:

STEAM

  • Hats and Handgranades – egy eszement retro hangulatú multiplayer cucc, amiben kalapokért megy a robbantva öldöklés.
  • Different Strokes – egy többjátékos, roppant kreatív festőjáték, amiben másokkal együtt élhetjük ki az alkotói fantáziánkat. Nemcsak meditatív, de roppant inspiráló is.
  • Breadsticks – alapvetően egy tanulói projekt, ami edukatív célból született, ami hihetetlenül szórakoztató, aranyos és kreatív platformer.

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

INDIEGALA

ITCH.IO

Mindezeken túl az Amazon is egy csomó király játékot ad ajándékba – plot twist: csak a Prime-tagoknak. Mondjuk ez az előfizetés pont nem drága, és egy csomó extrával jár, melyeken felül minden hónapban minimum egy fél tucat remek címet is kiosztanak. Novemberben például ezt a 7 alkotást lehet bezsákolni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezeket még bottal se – A valaha készült legrosszabb videojátékok 1.

 

×