Megkockáztatjuk, hogy a Vaják előzménytörténete jobb lesz, mint az eredeti – kapjon el a hangulat az új Netflix-show első, PAZAR előzetesével!

Olyan, mintha a Vaják világát ötvözték volna a Gyűrűk ura – A hatalom gyűrűivel, és nem csak a vészjósló félhomály, meg a széphangú tündék miatt:

a látvány is legalább annyira grandiózusnak ígérkezik!

Ha valakinek nem lenne elég a Witcher semmivel sem összetéveszthető hangulata és a maláj szupersztár Michelle Yeoh (Tigris és sárkány, Star Trek: Discovery, Avatar 2-5), még mindig ott a most futó sorozat cselekménye előtt 1200 évvel hanyatló elfek világa, apró utalásokkal arról, hogy honnan ered a vajákok ereje és célja.

Forrás: Netflix

Bár a Netflix még mindig fukarkodik a karácsonykor érkező történet részleteivel, legalább a központi karaktereket felvonultatja, szóval világos, hogy egyelőre csak bemutatja egymásnak a nézőt és a szereplőket.

De ennél elegánsabban nem is lehetne csinálni.

Yeoh karaktere egy minden kezdetet és véget beteljesítő próféciáról dumál. Minden bizonnyal ezen esnek egymásnak a felek, akiknek látszólag épp’ hogy vállvetve kellene harcolni. Elárulják egymást, portálokon lépkednek át, késve érkeznek egy városhoz (mert már ég) és láthatóan néhány nagyon személyes tragédiát is átélnek.

 

A Szférák Együttállása idején (ami a könyvek szerint egyébként nem 1200, hanem 1500 évvel korábban zajlott, mint a Vaják cselekménye) Geralt még nyilván poros gondolat szintjén sem létezik, szóval crossoverekre semmilyen szinten nem kell számítani. De csalódás is lenne. A történet látszólag több szinten is igyekszik tépdesni a Witcher-hez fűződő szálakat, hiszen ha „A vér eredete” (jaj) áll a sztori fókuszában, akkor hol vannak az emberek, akiknek – az elfekkel ellentétben – tényleg van némi közük a vajákok megteremtéséhez. Rájuk egyelőre csak a szimbólumok és a jellegzetes kontaktlencsék utalnak. Na,

majd meglátjuk, 2022. december 25-én, amikor legalább négy epizód felkerül a Netflix-re.

Az egyszerre négy részre egyébként az előzetes utal, míg az IMDb szerint az első évad mind a hat epizódja megjelenik. Talán egy Stranger Things-stílusú bontásról van szó: esélyes, hogy néhány hét eltéréssel 4+2-es premiert tartanak.

Amúgy Michelle Yeoh most már biztos, hogy az amerikai film ázsiai Samuel L. Jackson-ja:

Gondoltad volna, hogy ŐK azok? Az 5 leghíresebb színész videojátékokban!

 

×