Ha igazán jó a game, el is felejted, hogy hús-vér színészek szinkronizálták. Pedig néha nagy hírességek bújnak meg a figurák mögött!

Videojátékban szerepelni mára legalább annyira menő dolog a színészek számára, mint egy filmsikerben, ráadásul a meló is könnyebb: egyeztetett időpontok, kényelmes stúdió, catering, stb. – ahelyett, hogy távoli helyszínekre kellene utazni, meg hosszan próbálni, tervezni, szöveget tanulni…

Persze ettől még aprólékos és nehéz feladat, úgyhogy a legjobbakra – néha hatalmas sztárokra van szükség!

Forrás: Trusted Reviews

Azokat a színészeket most direkt nem kutattuk, akik arcról egyértelműen azonosíthatók a játékban (pl. Keanu Reeves – Cyberpunk 2077, Norman Reedus – Death Stranding, Kit Harington – Call Of Duty: Infinite Warfare); inkább olyan öt zsenit kerestünk, akiket csak hangról nem valószínű, hogy felismertél, mert a game-ben játszott karakter nem hasonlít rájuk.

Ja, és van egy ellentmondásos +1-ünk is, akit PONT A JÁTÉKKARAKTERE MIATT ismer egy egész világ, de élőben nem biztos, hogy kiszúrnád!

1. Charles Dance = Emhyr Var Emreis (The Witcher 3: Wild Hunt)

Angol színészóriás a legjavából, köztiszteletben álló veterán, akiről úgy hírlik, hogy két dologban hasonlít leghíresebb szerepére, a GoT-ban alakított Tywin Lannister-re:

  • úriember
  • és tud szarvast nyúzni.

De ezzel vége, mert brit gentleman mivolta a való életben nem egy minden hájjal megkent rohadékot, hanem épp’ ellenkezőleg: egy szelíd, kedves, intelligens fickót takar. Ehhez képest a The Witcher 3-ban is egy agresszív vadállat szerepét osztották rá.

Ebben a game-ben volt még: Call of Duty: Black Ops IV (Godfrey)

Főleg innen ismerheted: Trónok harca, A korona, Kódjátszma

2. Liam Neeson = James/The Father (Fallout 3)

Ezt sem feltétlenül vetted volna észre, ugye? A középkorú évei végére akciósztárrá vált Neeson-nak nem tudnak olyan figurát adni, amit ne tudna eljátszani, de valahogy a drámai hősök, rendíthetetlen kősziklák és érző szívű apák karaktereibe sikerült beleragadnia…

… holott a színésztől a fekete humor sem áll messze – ezt a vénáját hamarosan a Csupasz pisztoly remake-jében újra megvillanthatja.

Ebben a game-ben volt még: Batman Begins (Henri Ducard)

Főleg innen ismerheted: Schindler listája, Taken, Star Wars

3. Chloë Grace Moretz = Young Emily (Dishonored)

Az egyik leghullámzóbb karrier, evör, de hát akkorát hengerelt (még gyerekként!) az első sztárcsináló szerepében (Kick Ass), hogy azt a szintet nehéz is lett volna tartani. Ő adta a hangját a Dishonored-ben a gyerekkori Emily Kaldwin-nek.

Chloë továbbra is hatalmas tehetség, reméljük lassan megtalálja az érett színésznői énjét – erre mostanában az Amazon friss sci-fi sorozatában, A perifériában nyílik lehetősége.

Ebben a game-ben volt még: Kick-Ass: The Game (Hit-Girl)

Főleg innen ismerheted: 500 nap nyár, Egy ropi naplója, Ha maradnék

4. Kiefer Sutherland = Venom Snake (Metal Gear Solid V)

Híres apu (Donald) árnyékából kevesen tudtak ekkora sikerrel kilépni, de nagy árat fizetett érte: millió balhé és pár alkoholelvonó kúra után viszont olyan komolyan vehető színésszé vált, akire még Venom Snake szerepét is rá lehet bízni.

A magunk részéről: értékelnénk, ha a játék filmváltozatában is ő játszaná a szanitécből lett zsoldost, de egyelőre az a biztos, hogy legközelebb a They Cloned Tyrone c. sci-fi komédiában láthatjuk, Jamie Foxx-szal és John Boyegával. Ja, az megvan, hogy több Call of Duty-ban is találkoztál már vele?

Ebben a game-ben volt még: Call of Duty: Black Ops IV (Gideon Jones), Call of Duty: World at War (Sgt. Roebuck)

Főleg innen ismerheted: Egyenesen át, 24, A kijelölt túlélő

5. Samuel L. Jackson = Frank Tenpenny (GTA: San Andreas)

Annyira foglalkoztatott színész, hogy az már nevetséges – erről a Family Guy-ba írtak is egy korszakos poént:

– Ki az a Samuel L. Jackson?
– Láttál már amerikai filmet?
– Igen.
– A feka.

Bár a színész híresen jó arc, a GTA-ban alakított karakteréről ez messze nem mondható el: a beszédes nevű Tenpenny felügyelő korrupt és szadista – úgyhogy az önironikus Jackson nyilván perverz örömmel játszotta el!

Ebben a game-ben volt még: Marvel-játékok (Nick Fury), Lego Star Wars III: The Clone Wars (Mace Windu), The Incredibles (Lucius Best / Frozone)

Főleg innen ismerheted: most tényleg soroljuk? 🙂

+ 1 Steven Ogg = Trevor Philips (GTA V)

Ő másképpen lóg ki a sorból, mint a fent írt Reedus, vagy Harrington, hiszen bár a saját fizimiskáját modellezték le minden idők legsikeresebb játékának legjobb karakteréhez, amikor a GTA V készült, még nem volt világszerte ismert. Bezzeg azóta. Mondjuk ennek ellenére sem került A listára…

… pedig zseniális pasas, csak éppen megmaradt epizódszereplőnek. Akármilyen apró jelenetben tűnjön fel, mindig emlékezetes – általában jobban is, mint a főszereplők.

Ebben a game-ben volt még: Alone in the Dark (Vinnie)

Főleg innen ismerheted: The Walking Dead, Snowpiercer, Westworld

Lassan nem csak a hangjuk, az arcuk is alapjárat lehet a filmekben és játékokban, és ehhez még csak el sem kell menniük otthonról:

Bruce Willis visszatér: az afáziás színész digitális mása tovább élhet a mozivásznon! (FRISSÍTVE!)

 

×