Cukor! Só! És minden, mi jó! Ebből lesz az avokádó! A tech cég felfalta az Avo-t készítő stúdió dolgozóit! De mégis minek?

A kevert valóságokkal operáló Playdeo stúdió csaknem mindegyik munkatársa átvándorolt az Apple székházába, hogy új AR/VR projekteken dolgozzanak – jelentette a Mobile Gamer. Nehéz megmondani, hogy minek nevezzük: felvásárlásnak, vagy elszipkázásnak, mert arról van szó, hogy egy kis cég három alapítójából kettő (Jack Schulze és Timo Arnall) a tech óriáshoz igazolt, míg egy, Nick Ludlam úgy döntött, hogy nem adja el magát.

Forrás: App Store

Ez a megoldás korszakalkotó nevet kapott, az angol „acqui-hire”-t (az acquire = bekebelez és a hire = felbérel szavakból). Valóban ez történik:

bár az Apple nem mászott bele nagy cégvásárlásba (olcsóbb volt nagyot ígérni az alapítóknak), lényegében megszerezte a Playdeo szellemi kapacitását.

Az apró stúdió több sikeres AR mobiljáték, többek között az App Store-ban 4,3 ponton álló Avo! alkotója. A digitális avokádó nagyon jópofa szórakozást ígér (egy bizonyos korig): különböző utasításokat adhatunk neki, hogy a valós térben hajtson végre feladatokat.

 

A játékot művészeti alkotásnak és a jövő előfutárának is nevezték a kommentelők – az utóbbival alighanem az Apple is egyetért, ha vitte a stáb kétharmadát. De mi a terv?

A bennfentesek úgy vélik, hogy ezzel színt vallott a tech cég, és immáron biztos, hogy

az Apple prémium VR-szemüvege a célegyenesbe fordult (a kiszivárgott tulajdonságairól ITT írtunk bővebben).

A korábbi hírek 2022-re ígérték az Apple headset-jének megjelenését. Már novembert írunk, szóval nagy biztonsággal kijelenthetjük: ez nem fog megtörténni, de a versenybe fix, hogy beszállnak. Kérdés mennyire későn kapcsoltak…

… hiszen a PS VR2-re például már nem sokat kell várni:

Drágább lesz, mint maga a konzol?! – Ekkor érkezik a PS VR2

 

×