A Sony ceruzája ezúttal is vastagon fogott.

2022 februárjában a Sony hivatalosan is leleplezte a PlayStation VR utódját, a PS VR2-t. Le sem tagadhatnák a tervezők, hogy a PlayStation 5 designja adta az ihletet, mely nem csak a színekben, hanem a formatervben is tetten érhető. A specifikációk alapján sincs szégyenkezni valója az újdonságnak. A megjelenítésért két darab, 2000×2040 pixeles OLED képernyő fog felelni, melyeket akár 120 Hz-en is meghajthat a konzol.

A headset négy beépített kamerával rendelkezik, így nincs szükség külső kamerák felszerelésére, hogy a játékok és alkalmazások követni tudják a mozgásunkat. A kontrollerekre sem lesz panasz, az új Sense vezérlők a PlayStation 5-tel debütált DualSense minden fejlesztését megkapják. Ennek köszönhetően sem az adaptív ravaszokról, sem a haptikus visszajelzésekről nem kell lemondanunk.

A Sony bejelentette a megjelenési dátumot és az árakat, nézzük is ezeket!

  • PlayStation VR2
    • Európában 600 eurós árcédulára számíthatunk, azaz jelenlegi árfolyam mellett közel negyedmillió forintot kellene kicsengetnünk érte a kasszánál
    • Az alap csomag tartalmazza a PS VR2 headsetet, a PS VR2 Sense kontrollereket és sztereó hangszórókat

A Sony ezen kívül jelentkezik egy PlayStation VR2 Horizon Call of the Mountain bundle nevet viselő csomaggal is, melyben a fentiek mellett a Horizon VR játéka is helyet kap, 50 eurós (20000+ forintos) felárért. A kontrollerekhez vásárolhatunk egy PlayStation VR2 Sense töltőállomást is, így nem kell a konzolra kötnünk őket a feltöltéshez. Ezért szintén 50 eurót kér el a japán gyártó. Az előrendelések már november 15-én megkezdődnek, míg a tényleges megjelenés 2023. február 22-ére datálható. 

Forrás: Sony / Borítókép: YT

Hogy a GPU kilója? – Így árulják a videokártyákat Vietnam utcáin

×