A várhatóan jövőre megjelenő headset köröket verhet a konkurencia eszközeire, hiszen eddig sosem látott teljesítménnyel ruházzák fel.

Bajba kerülhet a Meta Quest 2 is, ha valóban olyan hardveres hátteret kap az Apple vegyes valóság (MR) headset-je, amilyet a Bloomberg bennfentese, Mark Gurman szellőztetett meg. A szerző emlékeztet: a meglehetősen biztos Apple-szivárogtatónak számító Ming-Chi Kuo nemrég még azt prognosztizálta, hogy a kifejezetten erős M1-es chippel, ám további egy, kisebb teljesítményű processzorral fogják felszerelni az eszközt. Ehhez képest jött új infó, amitől mindenki dobott egy hátast.

Fotó: Antonio De Rosa / digitaltrends

Gurman azt állítja, hogy az Apple MR szemüvege az idei WWDC-n debütált M2-es chipet fogja megkapni. A HVG szerint ez legalább 18 százalékkal gyorsabb CPU-t és 35 százalékkal gyorsabb GPU-t jelent. Tudni lehet továbbá azt is, hogy

a headset 16 GB RAM-mal érkezik, amitől rendesen teleszaladhatott a Meta alsógatyája, hiszen aktuális büszkeségük, a Quest 2 „csupán” 6 GB RAM-mal duruzsol.

Úgy tudni, hogy Almáéknál – az igazgatótanács májusi ülésén – néhányan már kipróbálhatták a szemüveget, és el voltak tőle ájulva. Ha minden igaz, akkor januárban a nyilvánosság előtt is bemutatják. Ezt látszik alátámasztani Tim Cook fővezér múlt heti nyilatkozata is, amiben a China Daily-nek megerősítette a készülék létezését.

Reméljük ezúttal be is tartják, amit ígérnek:

Az Apple konkrétan átcímkézte a többéves Macbookot, majd újként, drágábban árulja

 

×