Kiderült, hogy nem is kell olyan sokat várni Joel és Ellie élőszereplős kalandozásaira, mint elsőre gondoltuk.

Nem csak az utóbbi, hanem talán minden idők legvártabb és legígéretesebb videotájáték-adaptációján, a The Last of Us élőszereplős sorozatán dolgozik közös erőkkel az HBO és a Sony. A Naughty Dog történetének egyik legkiemelkedőbb alkotásán alapuló projektet a történet eredeti szerzőinek jelenlétével és közreműködésével készítik – Neil Druckmann például maga jegyzi az összes epizódot, de a rendezésből is aktívan kiveszi a részét.

Szeptemberben meg is kaptuk az első, kifejezetten ígéretesnek (és játékhűnek) tűnő előzetest is, amiben láthattuk, hogyan ölti magára Pedro Pascal (Trónok Harca, The Mandalorian) Joel Miller szerepét az Ellie-t alakító Bella Ramsey (Tónok Harca) mellett. Persze megannyi rajongó azonnal, a teljes egész ismerete nélkül nekiállt kritizálni a színészválasztást, a játék fejlesztői azonban a The Last of Us második részének megjelenése előtt már hozzászokhattak a toxikus ítélkező kommentelők hadához, így alapos kiképzésben részesíthették a stábot is.

A The Last of Us sorozat utómunkálatai tehát láthatóan remekül haladnak, ha pedig hihetünk az HBO első embere, Casey Bloys korábban adott interjújának, akkor 2023 első negyedében már műsorra is tűzhetik a poszt-apokaliptikus horrorkalandot. Ennél többet az előzetes után sem tudtunk meg, most azonban egy váratlan véletlen folytán kiderülhetett a pontos dátum, és nagyon úgy tűnik, hogy nem is kell olyan sokat várni, mint azt elsőre gondoltuk.

A The Last of Us előzetese ugyanis a napokban elérhetővé vált az HBO Maxen is, amit majdhogynem minden nyelvterületen meg lehet tekinteni. A magyar oldalán mindössze egy közepesen rövid ismertetőt olvashatunk a történetről, az angol nyelvterületeken azonban ennél egy picivel több infót sikerült beleírni. Ott a sorozat pontos premierjét is közzétették, így már pontosan tudhatjuk, hogy

a The Last of Us sorozat 2023. január 15-én rajtol el a straming szolgáltatáson.

Egy hangyányival többet árultak el, mint szerettek volna.

Ez azt jelenti, hogy nagyjából két és fél hónap múlva, 10 héten belül már láthatjuk az első részt a sikerre ítélt szériából. Az viszont egészen biztos, hogy a Sárkányok háza című Trónok Harca spin-off-hoz hasonlóan ez esetben is hetente érkeznek az újabb epizódok, azaz minden vasárnap The Last of Us-nap lesz egészen március közepéig-végéig, amikor is várhatóan véget ér az első évad.

Az HBO a baki után még nem adott ki hivatalos közleményt a premierről, így érdemes az ünneplést addigra tartogatni. Mindenesetre a dátum nem holmi szivárogtatás eredménye, hanem a Warner és az HBO saját platformján bukkant fel, vagyis egészen valószínű, hogy tényleg ekkor kezdődhet a gomba-apokalipszis.

Pascal és Ramsey mellett egyébként feltűnik majd Gabriel Luna – mint Joel testvére Tommy, Merle Dandridge – mint Marlene, Murray Bartlett – mint Frank, Nick Offerman – mint Bill, Jeffrey Pierce – mint Perry, és Anna Torv – mint Tess, de kisebb szerep erejére a játékok Joeljét és Ellie-jét, azaz Troy Baker és Ashley Johnson szinkronszínészeket is láthatjuk majd.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Máris mutatjuk, hogy nézhet majd ki Liam Hemsworth Geraltként

 

×