Összeszedtük a jelenleg elérhető összes ingyenesen behúzható játékot PC-n, de egyikkel sem érdemes sokat várni.

A PC-s játékosok hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen egy ideje már sokkal jobban járnak, mint a konzolos kollégáik. Az Epic Games vezetésével ugyanis szinte minden héten legalább egy marék, sokszor egy tucat játékot zsákolhatnak be ingyen a platform játékosai – természetesen nem torrentről, hanem legális forrásokból.

Persze ehhez kell egy kis szemfülesség, illetve némi nyitottság, ha pedig ez a kettő találkozik, akkor egészen sok alkotásra csaphatunk le anélkül, hogy egy árva petákot ki kelljen csengetni értük. A cikk írásának pillanatában (október 29.) például a különböző felületekről összesen nem kevesebb, mint 14 címet lehet beszerezni teljesen ingyen PC-n.

A legkézenfekvőbb nyilván az Epic Games, ahol ezúttal két kifejezetten remek alkotást lehet berántani (egyik egy új megjelenés), – róluk itt olvashatsz többet, de a Steam és a GoG sem fukarkodnak az ajándékokkal. Mindeközben az olyan kevésbé ismert felületeken, mint amilyen az IndieGala és az itch.io, összesen 10 független játékra válthatunk magunknak ingyen jegyet.

Íme az összes játék, amiért egyetlen fillért sem kell kifizetnünk PC-n – viszont érdemes nagyon sietni, ugyanis több pár nap múlva már nem lesz elérhető:

EPIC GAMES STORE:

STEAM:

  • Yerr Out: egy egészen elvetemült baseball játék, amiben állatokkal kell dobálnunk meg ütögetnünk a labdákat.
  • Fantasia Medieval: ez a vizuális novellák műfajába sorolható játék azért is különleges, mert mesterséges intelligenciával készült.
  • Derp Souls: egy elmebeteg, de nagyon sok nevetést tartogató Dark Souls paródia

GOG:

INDIEGALA:

ITCH.IO:

  • Beside Myself: zsigeri horrorjáték (bármelyik pillanatban lekerülhet az ingyenességről, de elvileg utána is akciós lesz)
  • Life After Death: szintén egy piszok ijesztő horror (és szintén bármelyik pillanatban véget érhet az ingyenesség, de utána is piszok olcsó lesz)
  • Ghost of Tomorrow: egy újabb félelmetes horrorjáték, de ezzel is érdemes sietni
  • Felix the toy: Toy Story inspirálta felfedezős kalandjáték (a fejlesztő figyelmeztet:  nem érdemes integrált videokártyával játszani)
  • COSMOS: egy szuper-fun, nagyon gyors és piszok egyszerű ügyességi-akció platformer
  • BFF or DIE: egy hihetetlenül szórakoztató kooperatív logikai-ügyességi játék baráti társaságoknak és az egész családnak
  • Toodles & Toddlers: egy nagyon nehezen értelmezhető bizarr valami – látnod kell, hogy elhidd kategória

A végén még érdemes megemlíteni az Amazon ajándékait is, hiszen azokat előfizetésen felül, ingyen adja a Prime-előfizetőknek. Ezúttal 7 nagyon király játékot kínálnak a Prime mellé, amit november elsejétől egészen a hónap végéig lehet igényelni. Többek közt minden idők egyik legjobb poszt-apokaliptikus RPG-je is a pakk része, szóval mindenképp érdemes ránézni.

FONTOS azonban, hogy a fent felsorolt címek nem lesznek örökké ingyenesek, néhány bármelyik pillanatban változhat, ezért érdemes mielőbb berántani azokat, amiket érdekesnek találunk legalább kipróbálni. Amint ezzel megvagyunk, örökre megtarthatjuk őket.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Nézd amíg lehet! – Lekerül a Netflix kínálatról a legikonikusabb sorozata

 

×