Az Epic ezen a héten is rendesen odateszi magát, és egy teljesen új megjelenésű, kifejezetten egyedi játékkal örvendezteti meg a játékosokat – teljesen ingyen.

Az Epic Games Store ezúttal sem lazázza el a Halloween-i mókázást, és csokit vagy csalunk helyett rámennek a tutira, és egy gigantikus finomsággal készülnek a horrorlázban égő játékosoknak. A héten ugyanis nemhogy két remek játékot osztanak ki ismét ajándékba mindenkinek, aki a boltba látogat, de az egyik közülük egy teljesen új megjelenésű alkotás.

Az EGS ingyenesen behúzható játékai a mai naptól, azaz október 27-től kezdve egy teljes héten át, egészen november 3-ig lesznek elérhetőek, és ezúttal nagyon ajánlott élni a lehetőséggel.

Az egyik október végi – Halloween-i ajándék a Warhammer 40K: Mechanicus című körökre osztott taktikai stratégia lesz. A Warhammer világában játszódó játékban minden döntésünknek súlya van, ami kihatással lesz a küldetések kimenetelére, történetére, és a karakterek sorsára. Ilyen misszióból pedig egyáltalán nem leszünk híján, a WH40K: Mechanicus végére minimum 20 órán keresztül vezet az út, ha viszont mindent szeretnénk megismerni, a 30 és a 40 óra játékidő sem ábránd.

 

Bár a Warhammer sem egy rossz deal, mégis inkább a másik ajándékra érdemes a héten fókuszálni. Az Epic Games ugyanis nem mást, mint a lélegzetelállítóan csodálatos látványvilággal megáldott túlélőhorrorral, a frissen megjelenő Saturnaliával kedveskedik Halloween alkalmából.

A Saturnalia pedig tényleg egy egyedi alkotás, amilyenhez hasonlót a maga nemében nem túl sokat láthatunk. A játék úgy néz ki, mintha egy vázlatfüzet lapjairól mászott volna a képernyőkre, míg a karakterek mozgásvilága a egy az egyben a stop-motion animációs filmeket idézik. A művészi külcsín azonban senkit ne tévesszen meg, a Saturnalia ugyanis egy kőkemény túlélőhorror.

Pontosabban valami olyasmi, mivel a túlélőhorroros játékelemek alaposan vegyülnek a roguelite, kaland és puzzle-játék megoldásokkal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bár fel kell fedeznünk a környezetet, meg kell tanulnunk használni az eszközöket, a fegyvereket, és a többféle irányítható karakter egyedi képességeit, illetve különböző fejtörőket kell megoldanunk, miközben valaki vagy valami folyamatosan vadászik ránk, a minket körülvevő világ azonban minden alkalommal megváltozik, amint fűbe harapunk. Ehhez pedig a narratíva és a játékmenet is alkalmazkodni fog, így garantált, hogy nem fogunk unatkozni, amíg az olasz folklórral átitatott történet végére érünk.

A játék szinte minden platformra megjelenik: Xboxokra, PlayStationökre, és Switchre is, aki viszont PC-n ugorna fejest ebbe a kivételes alkotásba, az az Epic Games Store jóvoltából teljesen ingyen teheti meg.

Az ingyenes játékokat tehát az Epic Games Store felületén találod egy héten keresztül, ha pedig a játéktáradhoz adtad őket, akkor örökre ott is maradnak.

Erről sem érdemes lemaradni:

Akciófigyelő | 20.000 forint helyett csak pár ezresért vihetsz 3 legendás FPS-t

 

×