Alkalomadtán összeszedjük az éppen aktuális legjobb, de teljesen ingyenesen pörgethető játékokat, jelenleg az alábbi tízet ajánljuk fogyasztásra.

1-2-3. Fortnite + Warzone + Apex Legends

A három, műfaját uraló battle royale között mindig szokás relációs jeleket haszálni, legalábbis a rajongóik imádják összehasonlítani és fikázni a másikat, ami már csak azért is téves, mert azon túl, hogy mindegyikben egy nagy pályán egyre zsugorodó kör elől kell menekülni, miközben halomra lőjük a többi játékost, sok közös nincs.

A Fortnite egy rajzfilmes, példátlanul változatos multi, amit már végre lehet építés nélküli módban is játszani. Ennek köszönhetően pedig soha nem látott mértékűre ugrott a játékosszám, ami nem csoda, hiszen tényleg egy roppant szórakoztató akciójáték.

A Warzone ezzel szemben egy sokkal hagyományosabb militarista FPS képét festi, természetesen az anyajátéka, a Call of Duty összes jellemzőjével. Az Apex Legends pedig a Titanfall és a hero shooterek keverékeként próbálja elcsavarni a játékosok fejét, amit leginkább a Warzone és a Fortnite közé tudnánk beékelni.

A lényeg, hogy teljesen eltérő játékokról van szó, teljesen más igényű játékosokra szabva.

4. MultiVersus

A MultiVersus konkrétan egy Smash Bros.-klón, és bár bőven akadnak különbségek, összetéveszthetetlenül a Nintendo népszerű verekedős játékát próbálják a Warner karaktereivel más platformokon is sikerre vinni. Ehhez pedig az ingyenes modellt választották a fejlesztők, ami azt jelenti, hogy szinte mint az összes listán szereplő címben, úgy itt is önthetjük a pénzt a mikrotranzakciókba.

Ugyanakkor egy végtelenül szórakoztató játék, amiben Bozont simán lepofozhatja Batmant, vagy Finn és Jake nekifeszülhet Ricknek és Mortynak, de akár az átalakult Szörnyecskékkel is oszthatjuk a sallert. A meccsek menete is pontosan olyan, mint a Smash Bros-ban, vagyis minél több sebzést nyelünk be, annál kisebb az esélye, hogy egy-két jól irányzott ütést követően még vissza tudunk-e evickélni a harctérre.

FONTOS: a játék június 25-én elérhetetlenné válik, hogy a fejlesztők tovább fejlesszék, és legközelebb csak 2024-ben tér vissza.

5. Diablo Immortal

A Diablo Immortalt nagyon divatos szidni, és valóban van rá oka a hardcore játékosoknak, mindenki más azonban simán el tud vele szórakozni. A népszerű hack’n’slash játéksorozatra pedig nagyon sokan ugrottak rá, és bár nagyon sokan kritizálták az agresszív mikrotranzakciós modellje miatt, mégis irdatlan sok pénzt öntött bele a közönség.

Ha valaki nem akarja megszállottan kimaxolni a karaktereit, nem kifejezetten tervez PvP-zni sem,  és csak a történet érdekli, akkor érdemes lehet tenni vele egy próbát. Az egyjátékos kampány ugyanis – némi grind árán, de – sok órán keresztül tökéletesen képes szórakoztatni.

6. Pokémon Unite

A Pokémon Unite bár nem váltotta meg a világot, egészen kellemes kikapcsolódás tud lenni egy-két League of Legends-meccs között. Nem olyan nehéz kitalálni, hogy a Nintendo saját mobája a népszerű zsebszörnyekre épül, és bár alapvetően nagyon hasonlít a Riot játékához, azért kellően elüt tőle annyira, hogy még a rutinosabbaknak is újként hasson.

A Pokémon Unitban ugyanis nem az ellenfél tornyait vagy bázisát kell a földbe gyalulni, hanem gólokat kell szereznünk a pályán kihelyezett pontokon. Eközben természetesen harcolhatunk vad pokémonokkal, összekülönbözhetünk az ellenféllel – ezzel is lassítva őket, és tovább evolválhatjuk a lényeinket. A meccsek is sokkal gyorsabban lepörögnek, mint a LoL-ban, szóval akár két megállóra is elindíthatjuk a telefonon.

7. The Sims 4

A The Sims-sorozat történelmi pillanathoz érkezett, ugyanis a napokban válik teljesen ingyenessé minden platformon. Pontosabban a legfrissebb etapra, a The Sims 4-re vethetjük rá magunkat ingyen és bérmentve, ami bár egy kedves gesztus az EA-től, bőven van benne üzleti megfontolás.

A népszerű életszimulátor millió és egy kiegészítője ugyanis továbbra is fizetős, így az, aki ki akarja maxolni a Sims-élményt, annak továbbra is mélyen a zsebébe kell nyúljon. Ugyanakkor az alapjátékkal is több száz órán keresztül lehet szórakozni, és bőven van benne annyi tartalom, hogy egy ideig senkinek ne legyen hiányérzete.

8. Overwatch 2

Az Overwatch 2 megjelenése – a Blizzard többi címéhez hasonlóan – egyáltalán nem volt zökkenőmentes, mégis egy kifejezetten jó hero shootert köszönhettünk a képében. Az első részhez képest egészen sok újdonságot üdvözölhetünk, vannak új karakterek, új játékmódok és pályák, melyekért mostantól egyetlen petákot sem próbálnak meg legombolni az emberről.

Persze Battle Pass-rendszer van, és egyedi kinézetekre is két marékkal szórhatjuk a pénzt, de aki nem szeretne egyetlen forintot sem beleölni, semmilyen hátránnyal nem kell számoljon. Nem is csoda, hogy az OW2 még az első rész sikerét is csont nélkül túl tudta szárnyalni, ha pedig kezdőként vágnál a taktikus harcokba, akkor itt még segítséget is találsz.

9. Destiny 2

Bár a Destiny 2 nem teljes egészében ingyenes, de játékórák tucatjait lehet beleölni anélkül, hogy egyetlen forintot is elköltenénk. Ha valaki az alaptartalmakon túl szeretne még mélyebben elmerülni a Bungie egészen zseniálisan felépített sci-fi shooterébe, akkor kiegészítők hada várja a felfedezést. A legjobb pedig, hogy egyedül, vagy többed magunkkal is kalandozhatunk.

10. Splitgate

A Splitgate tulajdonképpen olyan, mintha a Portal és a Halo szerelemgyermeke lenne egy végtelenül pörgős arénaharcba csomagolva. Ez pontosan úgy néz ki, ahogy első hangzásra elképzelné az ember: adott egy sci-fi pálya, ahol a játékosok egymás torkának ugorhatnak, miközben különböző portálokkal próbálnak túljárni a másik eszén.

A Splitgate-et egyszerűen nem lehet megunni, hiszen már csak a portál-mechanika miatt sem lesz ugyanolyan, esetleg unalmas egy meccs, hanem egy csomó izgalmas játékmóddal csavarják meg az amúgy is zseniális receptet. A multi mókát egyébként Xboxos és PC-s haverok is tudják közösen nyomni, méghozzá minden platformon teljesen ingyen.

Természetesen bőven akadnak még más teljesen ingyenes játékok is, így ha az aktuális kedvenced nincs a listán, akkor mindenképp hagyd meg nekünk – másoknak – kommentben!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Játék vagy valóság? – Sokakat becsap ez a videó, pedig valójában egy akciójáték

 

×