Nem csak az Intel gyárt majd ARC szériás kártyákat.

Kedd este az Intel hivatalosan is leleplezte az A770 videókártyájuk specifikációit, illetve a várható árcédulát. Biztató kezdetről beszélhetünk, Amerikában biztosan többen választják majd a VGA-t, mint amire számítani lehetett. A hazai árcédulát durván befolyásolhatja a jelenlegi dollárárfolyam, itthon nem biztos, hogy a legjobb választás lesz a kékek terméke.

Sokáig kérdéses volt, hogy csak az Nvidia Founder Edition-jéhez hasonló példányokkal találkozhatunk-e vagy külsős gyártók is becsatlakoznak a gyártásba. Szerda este erre is választ kaptunk, az Innovation 2022 eseményen a Gunnar és Asrock példányai is felbukkantak a standokon.

Nézzük is, hogy milyen modellekkel készülnek a partnerek!

Jól látható, hogy a Gunnar (bal oldal) példánya az abszolút letisztultságot követi, hasonlóan a gyári, Intel példányokhoz. Az ASRock már egy fokkal „gameresbbre” vette a vonalat, a piros és fekete színeket is megtalálhatjuk majd az érkező modelleken. Ventilátorokból egyik modellen sem lesz hiány.

A kártyák kivétel nélkül 2 db PCIe csatlakozóval érkeznek. A Gen 5 csatlakozóról még nem érdemes álmodozni, hiszen a VGA-k maximális fogyasztása egyáltalán nem indokolja a friss szabványt. A videókártyák egy részén ennek ellenére tuningot is eszközöltek a gyártók, így az Intel által publikált FPS számok fölé is benézhetnek majd az újdonságok. A megjelenésről pontos időpontot nem árulhattak el a partnerek, ám az Intel korábban úgy nyilatkozott, hogy a referencia és a külsős kártyák is október 12-én debütálhatnak majd.

Forrás: Videocardz

Összeeresztették az Intel és az Nvidia kártyáit – Ezért lehet jobb választás majd az ARC széria

https://leet.hu/vga-kartyak/

×