Legyőzné a konkurencia modelljeit árkategórián belül.

Az Intel ARC videókártya szériája létezik is, meg nem is. Hosszú ideig csak Kínában vásárolhattuk meg az egyik alsókategóriás példányt, pár hete azonban már Amerikában és Európában is elérhető az A380. A felhasználók jelentős részét azonban az A770 érdekli. Házon belül a legerősebb kártya, ám a többiekhez viszonyítva ez inkább a középkategória alját jelenti. A legutóbbi tesztekben egy RTX 3060-nal hasonlította össze az Intel, az esetek nagy részében le is győzte azt a kékek VGA-ja.

Azt mindenki tudta, hogy a nyers teljesítmény önmagában nem elég, az árazással is jól kell bánnia az Intelnek. A kedd esti Intel Innovation eseményen leleplezték az A770 árcéduláját és a megjelenés pontos időpontját is.

Napokon belül érkezik az A770 Limited Edition, meglepően jól árazta az Intel!

Az Intel A770 limitált változata 16GB videómemóriával érkezik majd. Mindezt 32 Xe mag és 512 XMX Engine számítási egység társaságában teszi, hogy garantáltan ne legyen probléma a Ray-Tracinggel sem. A fogyasztását 225 watt környékére lőhetjük be, ám az A380-ból kiindulva akár még komoly tuningpotenciál is lehet az újdonságban.

A kártya MSRP ára 329 dollár lesz, ez a jelenlegi, rekordszinten rossz dollárárfolyam mellett is 140 ezer forintot takar. 27%-os áfával felszorozva 170 ezer forintos árcédulát kapunk, mellyel valóban megszorongathatja a papíron gyengébb RTX 3060 kártyát az Intel újdonsága. DX 12 és Vulkan címek esetén pedig a 3060 Ti teljesítményét is elérheti, Ray-Tracingben pedig porig is alázhatja. Ezeket figyelembe véve igazán jó árazással érkezhet meg a piacra az Intel A770 LE, reméljünk hazánkban sem kell nagyon csalódnunk az árcédulákban.

Forrás: Videocardz

Túl égőre sikerült a debütálás? – Megérkeztek az új AMD processzorok tesztjei

https://leet.hu/vga-kartyak/

×