Végre több a game, mint a sorozat, vagy a film! Ez azért is örömteli, mert a tévés és mozis produkcióknál gyakran kínálnak jobb sztorit a játékok!

Lassan annyi tartalom készül a Star Wars franchise égisze alatt, hogy az szinte követhetetlen, viszont tőlünk mégis kapsz támpontot,

a bejelentett és készülő játékokhoz!

Amíg a tévében épp a Star Wars Andor okoz kellemes meglepetéseket, van jó pár olyan game is, amire érdemes várni. Egyes esetekben nem keveset fogsz, viszont minden jel szerint megéri.

Horizonton a messzi-messzi galaxis legfrissebb játékai, amelyekből ÉVENTE KETTŐT is szeretne kiadni a jogokat birtokló Disney!

Ezek a számok és történetek lassan akkorára duzzasztják az univerzumot, hogy az évszázad végéig ellátják nosztalgiával a rajongók újabb és újabb generációit. Íme, a már biztosan érkező Star Wars gamek, amelyekből egy AAA szintű és egy kisebb cím fog kijönni, minden egyes évben.

Star Wars Jedi: Survivor

Az egyik leghamarabb érkező játék a sorban, ami folytatja Cal Kestis baromi jól sikerült legutóbbi kalandjait, a Star Wars: Fallen Order eseményeit. A korábban is pletykált cím érkezését hivatalosan májusban erősítették meg, azzal az adalékkal, hogy 2023-ban jelenhet meg.

Az ifjú jedit (akinek a története tévésorozatot is kap a Disney+-on) újra Cameron Monaghan formálja meg, és persze visszatér örök kedvencünk, Cal droid barátja, BD-1. A játéknak már előzetese is van, szóval szeretnénk mihamarabb belevetni magunkat a végtelen galaxisba, főleg úgy, hogy a jelek szerint vadiúj fénykardot is kacsmartunk valahonnan:

 

Cím nélküli Star Wars FPS, a Respawn-tól

Gyakorlatilag a fenti játékkal együtt jelentették be az érkezését ennek a belső nézetes shooter-nek, amit szintén a Respawn Entertainment tár majd elénk. Egyelőre nem sokat tudni róla azon kívül, hogy a rendezői székben az a Peter Hirschmann foglal majd helyet, aki már egy csomó korábbi Star Wars címen dolgozott.

A direktor ott bábáskodott az eredeti LucasArts Battlefront, több Lego Star Wars, vagy éppen a The Force Unleashed mögött, miközben az SW-n kívül komoly szerepet játszott a Medal of Honor és a Mercenaries: Playground of Destruction elkészítésében.

Cím nélküli Star Wars stratégiai játék, a Bit Reactor-tól

Hivatalosan is feldolgozás alatt áll a Bit Reactor Studio boszorkánykonyháján egy új stratégiai játék. Azon három új SW-game egyike lesz, amit az EA még januárban jelentett be.

Szintén nem sokat tudni róla, de az biztos, hogy a Respawn mellett beszáll a projektbe az XCOM művészeti rendezője, Greg Foertsch, aki most a Bit Reactor-t vezeti. Egyelőre nem tisztázott, hogy miről fog szólni és mikor jön, de JÖN – ez a lényeg!

Star Wars: Eclipse

Jó ideje várt cím, mert olyan pazar hosszú előzetest kapott még 2021. decemberében, hogy attól az ember megnyalja mind a tíz fénykardját.

A Heavy Rain és a Detroit: Become Human fejlesztője, a Quantic Dream készíti, és azért hatalmas truváj, mert a Star Wars: A Köztársaság Fénykora érájában játszódik. Ez a korszak eléggé elhanyagolt volt eddig – legalábbis mozgóképen és a gamekben, szóval nagyon várjuk, hogy kiderüljön mi történt 350 évvel a filmek története előtt és 650 évvel a Régi Köztársaság bukása után.

 

Egy nem is annyira kis gebasz azért van: a Quantic nem sokkal ezelőtt elkezdett bíróságra járni – úgy tudni a munkatársakkal szembeni nem megfelelő bánásmód miatt, szóval most kisebb gondjuk is nagyobbnak tűnik annál, hogy folytassák a játék gyártását. Már ha ezek után lesz kivel…

Knights of the Old Republic remake

Az egyik legnagyobb elismerésnek örvendő játék volt a franchise történetében, szóval nem túl meglepő, hogy újra beröffentik. Az újraálmodással az Aspyr-t bízták meg, és az eddigi információk szerint először PS5-re, illetve PC-re lesz elérhető.

Ha elkészül (nem jogi hercehurcák, hanem elszállt költségek miatt csúszik ez is, mint az Eclipse), akkor remekül ellenpontozza majd a masszívan online multiplayer-nek szánt, különálló EA-gamet, a Star Wars: The Old Republic-ot, hiszen ugyanúgy egyszemélyes RPG lesz, mint az eredeti. Az, hogy a Star Wars: Knights of the Old Republic kiállja az idő próbáját, nem kérdés; de az új verzió mennyire fog új vizekre merészkedni?

Star Wars: Hunters

A Zynga fejleszti, és ugyan tényleg a franchise-on belül tartózkodik, nem ugyanúgy teszi, ahogy az előbbiek, hiszen mobilra és Nintendo Switch-re jelenik meg. Külső nézetes aréna akciójáték lesz, amiben egy sor karakterrel nyomulhatsz majd, a rohamosztagosoktól a jediken át a vukikig.

Versenyt is szervernek majd rá, Hunters of the Outer Rim címmel, ahová a galaxis legtapasztaltabb harcosait várják, mindenféle jutalmakért.

Cím nélküli Star Wars projekt, az Ubisoft-tól

Az EA jelentette be, hogy érkezni fog, de azon túl, hogy a The Division-t és annak folytatását is gyártó Massive Entertainment kezdte el a fejlesztését, szinte semmit sem tudni róla.

A GameSpot szerint elég biztosnak tűnik, hogy nyílt világban játszódó, narratíva központú game lesz, Snowdrop motorral hajtva. Egyelőre ennyi.

Cím nélküli Star Wars projekt, a Skydance New Mediától

Az egyelőre szintén cím nélküli projekt mellett feltűnt stúdió rögtön remek hír, mert az az Amy Henning áll mögötte, akinek többek között az Uncharted sorozatot köszönhetjük. A Skydance-ben nagyon bízhat a Disney (ami amúgy ritka), hisz’ rögtön több megbízást adtak nekik: ezen az SW-címen kívül Marvel gamet is fognak gyártani.

Úgy tudni, hogy egy mozifilmszerűen hömpölygő, eredeti történet lesz, akció-kalandjáték stílusban, de biztos, hogy csak a fentebb írt Marvel játék után készül el.

Mindezekre még várni kell (nem egy esetben éveket), de addig legalább itt vannak a sorozatok:

Íme az összes érkező Star Wars-sorozat, amikért érdemes befizetni a Disney+-ra

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×