A várva várt Star Wars játék felújításának munkálatai megrekedtek: nagy a baj.

A Star Wars Knights of the Old Republic remake változatát a tavalyi PlayStation Showcase-n jelentették be, amit a rajongók hatalmas örömmel fogadtak. Az eredetileg 2003-ban megjelent játék átdolgozásának projektje azonban most határozatlan időre leállt. Az Aspyr Media fejlesztői most azt próbálják kitalálni, hogyan tovább.

Ahogy arról a Bloomberg beszámolt, az Aspyr a hónapban hirtelen kirúgta a játék művészeti és tervezési igazgatóját is. Később a vezetőség közölte az alkalmazottakkal, hogy a Star Wars projekt szünetel, de mindenkit megkértek, hogy ne beszéljen erről. A játékot tavaly szeptemberben jelentették be, és már közel három éve fejlesztik. Az 1996-ban alapított Aspyr korábban arról volt ismert, hogy már létező videojátékokat ültettek át más platformokra, például iOS-re.

Nemrég a stúdió egy demót is bemutatott a partnereknek, így mindenkit sokkol a hír.

 

Az Aspyr vezetői azt mondták az alkalmazottaknak, hogy a fejlesztés nem ott tart ahol kellene. Ezután jöttek a fent említett kirúgások, majd az egész remake-projekt szüneteltetése. A Bloomberg értesülései szerint aránytalanul sok pénz és idő ment a demó fejlesztésébe, így a projekt a jelenlegi irányában nem fenntartható. Egy másik vitás pont az ütemterv. A fejlesztés elején a stúdió vezetősége azt ígérte, hogy a játék 2022 végén megjelenhet. A fejlesztők szerint azonban sokkal reálisabb időpont lenne a 2025-ös dátum.

A Star Wars Knights of the Old Republic sorsa tehát továbbra is tisztázatlan. Májusban az Embracer bejelentette, hogy a Saber Interactive is csatlakozik a projekthez. Egyesek az Aspyrnél úgy vélik, hogy a Saber teljesen átveheti a projektet.

Ezt láttad már?

Stranger Things a Stray-ben? – A cicás játék tömve van a zseniális utalásokkal

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×