Egy díszes csokorba szedtük az összes hamarosan érkező és a még készülőben lévő Star Wars-sorozatot, melyekért érdemes lehet előfizetni a Disney+-ra.

A Disney és a Star Wars kapcsolata mondhatni egészen döcögősen indult, hiszen a klasszikus filmtrilógia egyenes folytatásának szánt újabb Skywalker-trilógia talán az első részt leszámítva egyáltalán nem aratott osztatlan sikert. Emellett még Han Solo előzményfilmje is csak erős közepesre sikerült, és bár az arányon tudod javítani a Zsivány Egyes, a Skywalker kora árnyékában ez már édeskevésnek bizonyult.

Ennek okait kár volna boncolgatni, hiszen ez már csak falra hányt borsó, főleg annak fényében, hogy kisebb botlásokkal, önismétlésekkel és gigantikus fan service megoldásokkal ugyan, de azóta kezdenek visszatalálni az erőhöz. Ami viszont érdekes lehet, hogy ezt nem a mozikban, hanem a streamingen kisképernyőn, sorozatok formájában.

Persze néhol még mindig kilóg a lóláb (Boba Fett), de összességében egészen izgatottak lehetünk a Disney Star Wars-sorozatos vonulatával – még akkor is, ha egyébként nem különösebben mernek kockáztatni bennük. Cserébe viszont egy csomó remek néznivalót adnak azoknak, akik előfizetnek a hamarosan Magyarországon is elinduló Disney+ szolgáltatásra.

1. Obi-Wan Kenobi – május 27.

 

Az első Star Wars-sorozat 2022-ben, ami már csak azért is ultra-várományos, mert 17 év után Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatértek a legendás szerepeikbe. A remeteségbe vonult bukott jedi mester kalandjai nagyon ígéretesnek tűnnek, még úgy is, hogy az egész nem több egy biztonsági játéknál.

Jól tudjuk ugyanis, hogy a címszereplő sorsa mikor mi lesz, ahogyan Luke sorsa is meg van pecsételve, de még Darth Vader miatt sem nagyon lehet izgulni. Mégis van valami nosztalgikus bája annak, hogy a homokdűnék közepette az idős jedi hogyan veszi fel a harcot Vader által kiképzett inkvizítorok ellen.

2. Andor – augusztus 31.

 

Az Andor nem egy tipikus hőstörténet lesz. Diego Luna karaktere a legnagyobb karakterfejlődésen a Zsivány Egyes eseményei közepette ment át, és még akkor sem számított kifejezetten jófiúnak, sőt. Az Andor legnagyobb erénye, hogy elképesztően egyedi lesz, olyan, amilyet a Star Wars univerzumában még nem láttunk: egy ízig-vérig kém thriller.

Ugyanakkor az Obi-Wan Kenobihoz hasonlóan maximum univerzumbővítés céljából van létjogosultsága, hiszen Andor sorsával is tökéletesen tisztában vagyunk, így nem nagyon fogunk izgulni érte a szorult helyzetekben. A történet persze lehet érdekes, de a hangsúly – a reményeim szerint – inkább a mellékszereplőkön lesz majd, mint egy bizton halálraítélten.

3. The Mandalorian – 2023 február

The-Mandalorian-Season-2

Az elmúlt hetekben-hónapokban bombaként robbant a hír, miszerint olyan jól haladnak a The Mandalorian harmadik évadának munkálatai, hogy nagy valószínűséggel néhány hónap múlva be is rongyolhat a Disney+ kínálatába. Hogy pontosan miről fog szólni, azt nem tudni, de ha szeretnél egy kis ízelítőt belőle, akkor június 14-én érdemes lehet elkezdened a felemás Boba Fett-sorozatot, minek a jobbik felében Jin Jarin és „Baby Yoda” is feltűnnek.

Ugyanakkor a május végi Star Wars Celebration során levetítették az első ízelítőt belőle, ami nem került fel az internetre (még?), de a beszámolók szerint kifejezetten ígéretesnek tűnik. Eszerint Mandó elvesztette a mandalóriak bizalmát azzal, hogy önként levette a sisakját, így az egyik kiemelt feladata az lesz hogy ismét a klán tagjává váljon. Természetesen Grogu – alias Baby Yoda is visszatér, ahogyan Bo-Katan is megkeveri kicsit a szálakat.

4. Ashoka – 2023 

Ahsoka-The-Mandalorian

A The Mandalorian folytatása után a legérdekesebbnek Ashoka Tano kalandozása tűnik, akinek ez lesz az első önálló élőszereplős sorozata – ami valljuk be, érett már egy ideje. A szerepre született Rosario Dawson tündököl Ashokaként, aki egy ideje már vadászik Thrawn admirálisra.

Ennek a sorozatnak külön pikantériája, hogy a potenciális gonosz karakter már nagyon régóta része a Star Wars világának, akivel először 1992-ben Timothy Zahn regényeiben találkozhattunk. Ezután több játékban is feltűnt már, de az első kánonbeli feltűnésére viszonylag sokat, a Lázadók című animációs sorozat 2016-os harmadik évadáig kellett várni. Ha viszont hihetünk a pletykáknak, akkor az Ashokában ő is megkapja az első élőszereplős inkarnációját.

5. The Acolyte – nincs kitűzött megjelenési dátum

Mind közül a legizgalmasabb az Acolyte, hiszen ez a felütés végre teljes mértékben eltávolodik a Skywakeres sztoriktól, amiket még az is betéve ismer, aki nem különösen rajong a Csillagok Háborújáért. A The Acolyte 100 évvel a Baljós Árnyak cselekménye előtt, a High Republic-korszak végén játszódik.

„A politikai, személyes és spirituális dolgokat vesszük szemügyre, amelyek egy olyan korszakban merültek fel, amiről nem sokat tudunk” – mondta Leslye Headland, a sorozat showrunnere, aki szerint az Acolyte leginkább egy misztikus thriller lesz. „A Baljós Árnyak nézésekor mindig felmerült bennem egy kérdés, hogy ‘Nos, hogyan jutottak el a dolgok idáig?’ Hogyan jutottunk el odáig, hogy egy Sith lord beszivároghat a Szenátusba, és ezt egyik Jedi sem veszi észre? Mi romlott el? Mik azok a forgatókönyvek, amelyek idáig vezettek minket?”

Nos, ha minden igaz, akkor ezekre a kérdésekre mind megkapjuk a kielégítő választ, de hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni.

6. Skeleton Crew – nincs megjelenési dátum

Ennek a sorozatnak a híre friss és ropogós, hiszen alig pár napja tudunk csak a létezéséről. A májusi Star Wars-eseményen szerencsére elég sok dolgot megtudhattunk már: a szériáért a Pókember Homecoming-trilógiát is jegyző Jon Watts lesz, és ő sem lesz rest elrugaszkodni kicsit a Skywalker-száltól. Azt is tudjuk, hogy a Jedi visszatér után játszódik, és egy 80-as évek sorozatait idéző felnövéstörténetet izgulhatunk majd végig, aminek főhősei 10-12 éves gyerekek lesznek, de mellettük központi szerepe lesz Jude Law karakterének is.

A sorozat korábban Grammar Rodeo kódnéven készült, amivel egy Simpson család-epizódra utalnak, amiben Bart megszökik az iskolából. Eszerint pedig akár az is lehet, hogy a Birodalom bukásának hírén felbuzdulva néhány birodalmi kiképzés alatt álló kölyök szökik meg, hogy végre azt az utat járhassák, amit ők választanak maguknak. Ez persze csak egy hatalmas tipp volt, mindenesetre egészen izgalmasan hangzik Watts elképzelése, a megvalósulásra azonban még egy picit várnunk kell.

Ezek volnának hát azok a Star Wars-sorozatok, melyek létezéséről már hivatalosan is tudunk, és amelyek a Disney+ kínálatát fogják erősíteni. Te melyiket várod a legjobban?

Íme az összes készülő Star Wars játék, amire érdemes lesz várni

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×